Metrorex: "Acțiunea ilegală de ocupare a metroului bucureștean a produs pagube de 2.826.642 lei"

1 lună in urmă 1

Metrorex anunță că a finalizat cuantificarea preliminară a pierderilor înregistrate în urma blocării ilegale a circulației metroului din ziua de 26 martie. Compania a cuantificat atât pierderile rezultate din veniturile neîncasate din timpul zilei de vineri, cât și salariile plătite tuturor angajaților deși aproape întreaga zi a fost fără activitate.

Premierul Cîțu a declarat în urmă cu o zi că vor fi luate măsuri pentru recuperarea prejudiciilor de la cei care se fac vinovați în urma protestului de vineri de la metrou, inclusiv constituirea Metrorex ca parte civile în eventualele procese de recuoperare a daunelor.

„După media ultimelor trei zile de vineri, pierderile din vânzări sunt estimate la 450.028 lei. Pentru angajații care au venit la lucru normal, dar nu au putut munci, Metrorex a plătit venituri brute de 339.761 de lei. Și acestea sunt pagube provocate companiei”, a anunțat Metrorex.

„Și pentru că metroul nu a circulat, compensația pentru serviciu public prestat nu va fi încasată. Valoarea aferentă unui număr mediu de 25.000 km se ridică la 2.036.853 lei” a mai anunțat Metrorex care a precizat că se va îndrepta împotriva celor responsabili de aceste pagube folosind toate mijloacele legale la dispoziție.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă