Metodă inedită de jaf în SUA: 80 de hoți au golit un magazin de lux în câteva minute

2 săptămâni in urmă 9


Un magazin de lux din centrul comercial Nordstrom situat lângă San Francisco a fost jefuit sâmbătă seară de zeci de oameni, care au dat buzna în interior, au luat tot ce au putut, iar apoi au fugit cu mașini care îi așteptau afară, relatează The Guardian și Insider.


În jur de 80 de suspecți au fost implicați în acest jaf din Walnut Creek, un oraș aflat la nord-est de Oakland, și pe care autoritățile îl descriu ca un furt de tipul "smash-and-grab" ("sparge-și-ia").


Hoţii au spart vitrinele cu ciocane şi au fugit în viteză cu bunurile. Potrivit relatărilor martorilor, aproximativ 25 de maşini au blocat strada în timp ce magazinul era jefuit.


#Breaking About 25 cars just blocked the street and rushed into the Walnut Creek Nordstrom making off with goods before getting in cars snd speeding away. At least two people arrested at gunpoint. pic.twitter.com/AG3R94M9L3

— Jodi Hernandez (@JodiHernandezTV) November 21, 2021

Poliția locală a anunțat că a arestat trei persoane în legătură cu acest incident.


"Poliția investighează ceea ce a fost în mod clar un eveniment planificat, primele apeluri primite de departament cu puțin timp înaintea orei 21:00 reclamând mașini care erau conduse imprudent în zonă", au transmis autoritățile, într-un comunicat de presă, precizând că angajații Nordstrom au chemat forțele de ordine după ce aproximativ 80 de persoane au intrat în magazin și au luat produse.


"Doi angajați au fost agresați, iar unul a fost atacat cu un spray cu piper", au precizat polițiștii. Aceștia au reușit să oprească una dintre mașinile care îi aștepta pe hoți și au arestat două persoane, din care una înarmată, aflate în vehicul.https://www.youtube.com/watch?v=O1G8cA_s9BI

Brett Barrette, managerul unui restaurant aflat de partea cealaltă a drumului, a povestit televiziunii locale KPIX News că incidentul a fost unul "nebunesc" și că a încuiat ușile restaurantului pentru a-i proteja pe clienții aflați înăuntru.


"Am văzut probabil în jur de 50-80 de oameni cu fețele acoperite cu măști de schi și care aveau răngi și alte arme. A fost o mulțime de oameni. Poliția se grăbea să ajungă la fața locului. A fost ca într-o scenă de film. A fost nebunesc", a spus acesta.


Videoclipurile distribuite pe rețelele sociale arată cum hoții fug cu sacoșele dintr-un magazin Louis Vuitton și urcă în mai multe mașini parcate în fața centrului comercial.


It’s that time of year ??‍♂️: Nordstrom in California cleaned out by some passersby pic.twitter.com/nBltrDKr70

— DJ Black Bill Gates (@blackbillgates) November 22, 2021
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă