Meteorologii au emis prognoza până în 6 septembrie. Vremea se răcește în unele zone

2 luni in urmă 28

  • Meteorologii au emis, vineri, prognoza pentru următoarele patru săptămâni.
  • Urmează două săptămâni cu temperaturi mai mari decât cele normale, apoi se răcoreşte.
  • Meteorologii spun că valorile termice încep să scadă din săptămâna 23 – 30 august, mai ales în nord şi est.

Săptămâna 9 – 16 august 2021

Valorile termice vor fi uşor mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, în cea mai mare parte a ţării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sud-vestice.

Regimul pluviometric va fi deficitar în jumătatea vestică a ţării, dar mai ales în regiunile sud-vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 16 – 23 august 2021

Temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, în cea mai mare parte a ţării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sud-vestice.

Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în jumătatea estică a ţării, dar mai ales în regiunile nord-estice, iar în rest se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă.

Săptămâna 23 – 30 august 2021

Temperaturile medii ale aerului vor fi uşor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în regiunile nordice şi estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Regimul pluviometric va fi în general excedentar, mai ales în regiunile nord-estice şi zona Carpaţilor Orientali.

Excepţie vor face regiunile nord-vestice şi extremitatea de sud a ţării, unde cantităţile de apă vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 30 august – 6 septembrie

Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, posibil uşor mai coborâte în regiunile estice şi nord-estice.

Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această perioadă, vor fi excedentare în toate regiunile, dar mai ales zonele montane.

The post Meteorologii au emis prognoza până în 6 septembrie. Vremea se răcește în unele zone appeared first on Aleph News.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă