Meteo. Temperaturi anormale la început de februarie. Meteorologii sunt și ei șocați

3 săptămâni in urmă 20

Meteo. Sunt anunțate temperaturi anormale la început de februarie. Meteorologii sunt și ei șocați de ce se va întâmpla. Ce ne așteaptă în câteva zile, citiți în articolul de mai jos.

Meteo februarie 2021. Meteorologii anunță vreme anormală pentru perioada calendaristică

Meteo. Au fost anunțate temperaturi anormale la început de lună februarie. Meteorologii nu mai înțeleg nici ei ceea ce urmează să se întâmple și se declară șocați.

După ce vineri a fost emisă o alertă ANM de precipitații mixte, polei și vânt, valabilă până sâmbătă dimineață în zonele montane, meteorologii vin cu vești bune.

La cât ajung temperaturile

Potrivit, Administrației Naționale de Meteorologie, vremea se încălzește iar maximele vor atinge chiar și 13 grade celsius în acest weekend.

Astfel, se vor înregistra maxime de până la 13 grade celsius sâmbătă, în Oltenia dar și în zona Banatului. Sunt anunțate ploi pe spații restrânse în zona Maramureșului dar și în cea a Munteniei.

Unde a fost cel mai frig astăzi

De asemenea, sâmbătă dimineață temperaturile anunțate de meteorologii ANM se situează între -2 și 6 grade Celsius. Cel mai scăzute temperaturi sunt la Brașov și Toplița, în timp ce cele mai ridicate temperaturi se înregistrează la Sulina.

Potrivit meteorologilor Administrației Naționale de Meteorologie, în București termometrele au arătat sâmbătă dimineață 2 grade celsius.

Unde plouă astăzi

În plus, potrivit prognozei ANM, în cursul zilei de sâmbătă sunt anunțate precipitații sub formă de ploi sau lapoviță, fapt care va duce în anumite zone la depuneri de polei.

De asemenea, la munte, meteorologii prognozează că vor continua ninsorile dar și rafalele de vânt. Rafalele de vânt pot atinge, la altitudini mai mari de 1700 de metri altitudine, peste 70 de kilometri la oră. În scumb, temperaturile sunt ridicate pentru această perioadă.

Vremea se încălzește

Astfel, vremea se încălzește, potrivit ANM, iar maximele prognozate vor fi de până la 12-13 grade celsius. Aceste valori termice, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, se vor menține până la mijlocul săptămânii viitoare.

Atmosfera devine astfel deosebit de caldă în aproape toată țara. În vest, în centru și în nord cerul va rămâne acoperit și tot pe-acolo vor apărea ploi slabe.

Unde mai ninge

De asemenea, în Carpații Occidentali și în nordul Orientalilor o să cadă lapoviță, însă, la altitudini mari, potrivit prognozei meteo, vor predomina ninsorile.

În restul teritoriului, vor fi și scurte momente însorite. În plus, vântul se va înteți în Maramureș, în Transilvania și în Oltenia, precum și în zona montană, pe unde se anunță și viscol. Maximele pleacă de la 3 grade în depresiuni și va ajungr la 13-14 grade celsius în sudul Banatului și în Oltenia.

The post Meteo. Temperaturi anormale la început de februarie. Meteorologii sunt și ei șocați appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă