Meteo. Iarna continuă în România. Anunțul meteorologilor

2 săptămâni in urmă 1

Anunțul meteorologilor este îngrijorător. Chiar dacă au trecut trei săptămâni de când a început, calendaristic vorbind, primăvara, temperaturile joase nu vor să ne părăsească. Cum va fi vremea în următoarea perioadă, în România.

Meteo. Iarna continuă în România.

Se pare că primăvara se lasă mult așteptată. Chiar dacă, din punct de vedere calendaristic, anotimpul florilor ne-a întâmpinat pe data de 1 martie, prognoza meteo spune cu totul altceva. Temperaturile scăzute, vremea rea, vântul și ploile nu vor să ne dea pace și se pare că vor râmâne în România și în perioada următoarelor săptămâni.

Conform specialiștilor de la Agenția Națională de Meteorologie, duminică, 21 martie, au fost emise noi informații privind vremea în următoarele zile, pe întregul teritoriul al României. Pentru cine credea că va răsări soarele și vom scăpa de ploi avem o veste tare dezamăgitoare. Experții meteo susțin că vom avea vânt puternic, vreme rece și mohorâtă și săptămâna următoare, în special în intervalul 21-23 martie 2021.

Conform celor de la Agerpres, în perioada 22 – 29 martie, mediile valorilor termice vor fi uşor mai ridicate decât cele specifice acestui interval, pe teritoriul României, iar cantităţile de precipitaţii estimate pentru această perioadă se vor situa în jurul celor normale în toate zonele țării.

Cum va fi vremea în toate regiunile țării

Cei de la meteo spun că în intervalul 21 martie, ora 23:00 – 23 martie, ora 10:00, va ploua semnificativ, iar precipitațiile vor fi prezente în sudul şi sud-estul ţării, sub formă de ploi, lapoviţă, dar şi ninsoare. Pe de altă parte, vremea rece și vântul care cuprind întreaga țară sună a un pretext perfect de a pleca la munte, la o cabană, pentru puțină relaxare. Iar pentru cei care iubesc zăpada, meteorologii recomandă românilor să meargă în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, unde apar din nou ninsorile şi se va depune un alt strat de omăt peste cel depus înainte.

Luni, 22 martie, vremea va fi mai rece decât specificul perioadei în cea mai mare parte a ţării. Nu doar atât, în zonele sudice și sud-estice, în special Câmpia Bărăganului, se vor înregistra temperaturi joase, cu 10 grade mai puțin decât valorile medii climatice ale acestei perioade.

Marți și miercuri, respectiv 23 și 24 martie, vântul va sufla puternic în jumătatea estică a României şi, binențeles, în regiunile montane.  Acestea vor fi însoțite temporar de ninsori slabe. Astfel, zăpada va fi spulberată. Vremea se va menține rece până vineri, 26 martie, iar abia în ultimele zile ale lunii lui Mărțișor vremea se va încălzi, spun cei de la ANM.

The post Meteo. Iarna continuă în România. Anunțul meteorologilor appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă