Meteo ANM. Cresc temperaturile în termometre. Zonele în care se încălzește

1 săptămână in urmă 9

Vești extraordinare pentru români! Vremea o să fie mai blândă după ce temperaturile nu au fost chiar așa de prietenoase în ultima perioadă. Mulți o să se bucure pentru că o să se încălzească în anumite zone. Iată că meteorologii au făcut un anunț pe care îl aștepta toată lumea!

În ce zone o să crească temperaturile

Adminstrația Națională de Meteorologie a anunțat că temperaturile o să crească începând de vineri, 14 ianuarie. Valorile diurne o să se situeze în jurul celor specifice pentru această perioadă în regiunile intracarpatice. În rest, ele o să se afle peste mediile multianuale.

Astfel, maximele o să fie cuprinse între minus 1 și 9 grade Celsius, iar minimele o să se înregistreze între minus 5 și 3 grade Celsius. În timp ce la munte se anunță ninsori, în restul regiunilor sunt așteptate precipitații mixte pe timpul nopții. În regiunile sudice, cerul o să fie variabil.

Sunt așteptate înnorări în restul țării, dar și ninsori slabe în zona Carpaților Orientali. Local, în nord, est, dar și în spații restrânse în centru, o să fie semnalate precipitații mixte pe timpul nopții. Poleiul o să se depună izolat, cu probabilitate mai mare în Maramureș și în nordul Crișanei.

Cum o să fie vremea

La munte, sunt așteptate rafale de peste 100 km/h pe crestele Carpaților Meridionali și de Curbură. De asemenea, în Moldova, sudul Banatului și al Olteniei, dar și pe litoral, vântul o să bată cu până la 55…60 km/h. Pe spații restrânse, o să apară ceața.

Între timp, veștile bune vin pentru cei care locuiesc în București! Valorile termice o să se afle în creștere, ținând cont că o să se înregistreze temperaturi mai mari ca cele obișnuite pentru această perioadă, ajungându-se la 6-7 grade Celsius.

Mulți români o să se bucure de vremea plăcută de sâmbătă, 14 ianuarie. Valorile termice o să se înregistreze peste cele obișnuite pentru jumătatea lunii ianuarie.

Vești bune pentru români

Totuși, noaptea o să fie mai frig, astfel că maximele o să se încadreze între 2 și 9 grade Celsius, iar minimele în jurul valorilor situate între minus 10 și minus 1 grad Celsius. În sudul și estul Transilvaniei, înnorările o ssă fie persistente, iar la munte o să fie așteptate precipitații slabe.

În restul zonelor, cerul o să fie variabil, semnalându-se izolat ploi sau lapoviță. Vântul o să sufle mai tare pe crestele Carpaților Meridionali. De asemenea, o să fie semnalate intensificări și în regiunile estice, sud-estice și temporar în centru și sud-vest. Ceața o să se formeze, pe alocuri, dimineața și seara.

În București cerul o să fie variabil, iar vântul o să sufle slab și moderat. Temperaturile maxime o să ajungă la 8-9 grade Celsius, iar cele minime o să se situeze în jurul valorii de minus 2 grade Celsius. Ceața o să fie semnalată seara și noaptea.

The post Meteo ANM. Cresc temperaturile în termometre. Zonele în care se încălzește appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă