Metalul care va înlocui petrolul cu mare succes. România produce și 9.000 de tone pe an

2 săptămâni in urmă 23

Există un metal care în viitorul apropiat va înlocui petrolul cu un mare succes. Despre ce este vorba? România poate produce chiar și 9.000 de tine pe an din acest metal. Cum se poate acest lucru și ce urmează?

Metalul care va înlocui în viitorul apropiat petrolul

Cuprul este noul petrol! Ultimul raport al băncii americane Goldman Sach indică faptul că metalul în cauză urmează să revină în atenția tuturor. Acesta ajută la depozitatea, crearea și distribuirea energiei verzi, iar specialiștii prevăd un viitor strălucit în sensul acesta.

Cuprul va fi folosit foarte mult în anii ce urmează în cadrul procesului de decarbonizare și înlocuire a petrolului cu alte surse regenerabile de energie. Piața se confruntă la moment cu o criză de aprovizionare, motiv pentru care specialiștii de la Sachs declară că până în anul 2025 o tonă din acesta ar putea valora 15.000 de dolari, în loc de 9.000 de dolari cu cât este acum cumpărat.

Pandemia a făcut ca producția de cupru la nivel global să scadă cu 2.6% anul trecut, dar experții așteaptă creșterea din 2021 de 5.6%. Producătorii uriași din lume sunt: Chile (5.6 milioane de tone în 2019) și Peru (2.4 milioane de tone în 2019). „Bolovani suntem, bolovani exportăm“, afirma ministrul economiei Mihai Tudose într-una din ieșirile în presă de la instalarea în funcție, la finele anului 2014.

Curiozități despre cupru:

  • Produse alimentare /Cupru (mg/100g)

ficat de miel (fript) – 9,8
ficat de vită (fript) – 4,5
nuci – 1,8
seminţe de floarea soarelui – 1,8
migdale – 0,9
germeni de grâu – 0,8
avocado – 0,3
fasole – 0,2
mazăre – 0,2
spanac – 0,1
banana – 0,1

  • Minerale

Denumire mineral Formulă chimică Conținut de cupru (%)
Cupru nativ Cu 100
Cuprit Cu2O 88,82
Algodonit Cu6As 83,58
Paramelaconit Cu2+Cu22+O3 79,89
Tenorit CuO 79,89
Calcocit Cu2S 79.85

Revenire spectaculoasă. Ce spun specialiștii?

„Ne aşteptăm ca revenirea economică din 2021 să fie benefică pentru cererea de metale. Preţurile acestor metale ar trebui să înregistreze rezultate mai bune decât altele în condiţiile în care îmbunătăţirea cererii se împleteşte cu gradul ridicat de utilizare şi stocurile reduse“, spune Ephrem Ravi, analist la Citigroup.

„Pe baza analizelor noastre, piaţa cuprului se îndreaptă spre o perioadă de mai mulţi ani de deficite, în parte din cauza cererii din sectorul energiei regenerabile şi din industria maşinilor electrice“, spun analiştii de la Jefferies, citaţi de Barron’s, care uimesc cu mărturiile lor.

„Este un semn nu doar că economia revine la creştere – vaccinurile recent anunţate înseamnă că sfârşitul pandemiei s-ar putea vedea la orizont -, ci şi că investitorii iau de bune promisiunile naţiunilor că vor cheltui mai mult pe decarbonizarea economiilor lor”
Scott Carpenter, contributor la Forbes

The post Metalul care va înlocui petrolul cu mare succes. România produce și 9.000 de tone pe an appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă