Meta, noul nume al companiei Facebook, este ironizat de vorbitorii de ebraică: ”Înseamnă mort”

1 lună in urmă 20


Mai mulți israelieni au ironizat în spațiul online schimbarea numelui companiei lui Mark Zuckerberg, din Facebook în Meta, spunând că noua denumire sună similar cuvântului „mort” în ebraică, scrie CNN, citată de News.ro.


CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a anunțat joi, 28 octombrie, că compania Facebook, care deține unele dintre cele mai folosite rețele de socializare din lume, s-a rebotezat Meta. Corporația a anunțat că noul nume reflectă mai bine activitatea ei, care se extinde dincolo de rețelele sociale, în domenii precum Realitatea Virtuală (VR).


Anunțul a stârnit imediat uimire, dar și un val de ironii pe rețelele sociale din partea mai multor politicieni, care au spus că este un ”cancer pentru democrație”.


Acum, noul nume a fost luat în derâdere pe Twitter de vorbitori de ebraică, folosind hashtag-ul #FacebookDead, care au scris că ”Meta înseamnă mort”.


Dr. Nirit Weiss-Blatt, autor al „The Techlash and Tech Crisis Communication”, a scris: „În ebraică, «Meta» înseamnă «Mort». Comunitatea evreiască va ridiculiza acest nume mulţi ani de acum înainte”, a scris el pe Twitter.


„Cineva nu şi-a făcut documentarea pentru rebranduire”, a scris un internaut.


„Eroare gravă?? Noul nume al Facebook, Meta, înseamnă mort în ebraică. Amuzant. #FacebookDead”, a scris un altul.


Mark Zuckerberg a spus, joi, că Meta va cuprinde Facebook, precum și aplicații precum Instagram, WhatsApp și brandul de realitate virtuală Oculus. Schimbarea vine într-o perioadă în care compania se confruntă cu un mare scandal privind efectele nocive pe care le are rețeaua de socializare Facebook asupra utilizatorilor și eșecul companiei de a le preveni.


Frances Haugen, o fostă directoare din cadrul gigantului Facebook, a declarat la începutul lunii octombrie, în timpul unei audieri în Congresul american, că site-urile și aplicațiile companiei sunt dăunătoare pentru copii și afecteză democrația.


Aceasta a mai acuzat că șefii Facebook știu cum să facă produsele mai sigure pentru utilizatori, însă nu fac schimbările necesare, alegând propriul profit.


foto: Epa


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă