Mesajul Washingtonului pentru americanii din Etiopia: ”Să se pregătească să părăsească țara”

3 săptămâni in urmă 20

Vineri, 05 Noiembrie 2021, ora 20:14

61 citiri

 ”Să se pregătească să părăsească țara”

SUA le-au cerut vineri americanilor care se află în Etiopia ”să părăsească ţara cât de curând posibil” din cauza ”escaladării” conflictului.

”Le recomandăm cu putere cetăţenilor americani să renunţe să se deplaseze în Etiopia şi celor care se află în prezent în Etiopia să înceapă să se pregătească să părăsească țara”, a postat ambasada americană de la Addis Abeba pe Twitter.

Departamentul de Stat american şi-a întărit deja avertismentul către cetăţenii americani, recomandându-le să nu meargă în țara în război sau "să ia în calcul să plece dacă se află deja la faţa locului".

Însă într-un comunicat publicat vineri, ambasada merge mai departe.

”Situaţia securitară în Etiopia este foarte instabilă. Recomandăm cetăţenilor americani aflaţi în Etiopia să părăsească ţara cât de curând posibil”, a transmis misiunea diplomatică.

Ambasada SUA recomandă părăsirea ţării cu un zbor comercial dar se declară gata să-i ajute pe americani în caz de nevoie.

Nouă grupuri rebele etiopiene au anunţat vineri la Washington crearea unei alianţe împotriva guvernului premierului Abiy Ahmed, într-un "front unit" condus de combatanţii din Frontul de eliberare al poporului din Tigray (TPLF), care ameninţă să pornească spre capitala Addis Abeba.

Citeste si:

Război civil sângeros în țara unde premier este un laureat al Nobelului pentru Pace. Căderea capitalei, „o chestiune de săptămâni“

Capturarea capitalei Etiopiei Addis Abeba este „o chestiune de luni, dacă nu de săptămâni”, a declarat miercuri un grup rebel al etniei Oromo, aliat cu Frontul de Eliberare a Poporului din...

Tensiuni majore în PNL după negocierea cu PSD. Tot mai mulți lideri din teritoriu cer refacerea coaliției cu USR. Ce reținere au liberalii față de Ciucă SURSE

Mai mulți lideri din PNL au ieșit vineri, 5 noiembrie, în public pentru a cere conducerii PNL să nu ducă la capăt o alianță cu PSD și să refacă coaliția alături de USR. În paralel,...

DigiSport.ro

ObservatorNews.ro

DigiSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă