Mesajul postat pe Facebook de un fotbalist afgan, înainte de a muri strivit în trenul de aterizare al unui avion american, la Kabul

1 lună in urmă 111

Un tânăr fotbalist al echipei naționale de tineret din Afganistan a murit încercând să scape din Kabul, după ce a rămas prins în trenul de aterizare al aeronavei militare  Boeing C-17 Globemaster III. Rămășițele lui Zaki Anwari, în vârstă de 19 ani, au fost descoperite când aeronava a aterizat în Qatar, după ce a decolat din Kabul cu afgani disperați agățați de fuselaj.

Zaki Anwari, în vârstă de 19 ani, a fost descoperit decedat când aeronava a aterizat în Qatar

Galerie (5)

Mesajul postat pe Facebook de un fotbalist afgan, înainte de a muri strivit în trenul de aterizare al unui avion american, la Kabul

Profimedia Images/Twitter

Sportivul se numără printre cei care au murit după ce s-au cățărat pe fuselajul aeronavei în timp ce acesta decola de pe aeroportul din Kabul. Imagini cutremurătoare surprind momentul în care oamenii aleargă pe lângă aeronavă, înainte să se desprindă de sol.

Moartea lui Anwari a fost confirmată de Direcția Generală Educație Fizică și Sport din Afganistan, potrivit Ariana News.

Tânărul afgan a lăsat un ultim mesaj pe Facebook, înainte de a se agăța de avionul SUA

Promițătorul fotbalist s-a repezit la aeroport la câteva ore după ce Kabul a căzut în mâinile talibanilor și a alergat spre aeronava americană cu speranța la o viață mai bună.

În ultima sa postare pe Facebook, tânărul jucător a scris: ”Ești pictorul vieții tale. Nu da pensula altcuiva!”, scrie Daily Mail.

Zaki Anwari locuia la Kabul și frecventa liceul franco-afgan Esteghlal, una dintre cele mai vechi și mai prestigioase școli din țară.

Anwari juca fotbal la echipa națională de tineret de la 16 ani

Anwari a fost chemat la echipa națională de tineret la 16 ani și a fost iubit atât de colegii săi, cât și de antrenori. Într-o postare pe rețelele de socializare, un prieten a scris: ”Un frate cu care am avut cele mai de neuitat amintiri, pierderea lui de nedescris mă umple de tristețe”.

Asistentul manager al Afganistanului, Ali Askar Lali, a scris: „Să-i odihnească sufletul în pace și să-i fie amintită memoria”.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă