Mesajul MAI pentru colindătorii cu boxe: „De Sărbători, colinde, nu zgomot!”

3 săptămâni in urmă 17

„Se cântă cu vocea din inimă pentru inimi!”, se arată în mesajul postat, joi seara, de Ministrul de Interne, făcând referire la colindătorii care umblă cu boxe printre blocuri. Într-o singură zi în Sectorul 6 al Capitalei polițiștii locali au dat peste 20 de amenzi celor care tulburau liniștea publică în acest mod.

Încă de la începutul lunii decembrie colindători veniți din toate colțurile tării au împânzit străzile din Capitală. Îmbrăcați în straie populare, cu ursul și o boxa de unde răsună colinde, aceștia străbat zilnic cartierele din București. Cu o boxă portabilă în care răsună muzica, tinerii încing hora printre blocuri.

„Se cântă cu vocea din inimă pentru inimi!Ele bucură sufletul și ne introduc în superba atmosferă a Sărbătorilor de Iarnă fără a deranja timpanele. Colindele la boxă nu sunt colinde! Mesajul nostru, susținut și de Abel (câinele polițist din poză), este unul simplu: De Sărbători… Colinde, nu zgomot!”, au transmis reprezentanții Ministerului de Interne, joi, într-un mesaj postat pe Facebook.

Ciprian Ciucu anunța la începutul lunii decembrie că în Sectorul 6 colindătorii care se plimbă cu boxa la maxim printre blocuri nu sunt bineveniți. Într-o singură zi, Poliția Locală a dat 21 de amenzi celor care tulburau liniștea publică în acest mod, spune edilul.

”Colindele la boxe cu mulți decibeli nu sunt colinde. Cum spunea un locuitor al Sectorului 6, “În cazul colindelor, nu este vorba de o boxa plimbata… Este vorba despre altceva (modestie, talent, implicare, tradiție)”, a scris edilul pe Facebook.

Astfel de colindători care nu-şi mai folosesc vocile au apărut şi în alte oraşe mari din ţară.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă