Mesajul lui Klaus Iohannis după decesul lui Ivan Patzaichin: „Zi tristă pentru țara noastră”

1 lună in urmă 21

Articol de GSP - Publicat duminica, 05 septembrie 2021, 20:07 / Actualizat duminica, 05 septembrie 2021 20:16

Klaus Iohannis (62 de ani), președintele României, a transmis un mesaj de regret față de decesele fostului canoist Ivan Patzaichin și actorului Ion Caramitru, ambele consemnate astăzi.

„Astăzi este o zi tristă pentru țara noastră. Ne despărțim de doi dintre cei mai iubiți români. Ivan Patzaichin și Ion Caramitru au luminat arenele sportive și scenele pe care au urcat. 

Învingători și strălucitori în sport și teatru, Ivan Patzaichin și Ion Caramitru, prin dispariția lor neașteptată, ne lasă de azi mai săraci, consolați doar de amintirea gloriei pe care au dăruit-o României prin energia, talentul, dăruirea și eforturile lor de a fi cei mai buni. Condoleanțe familiilor și celor dragi pentru pierderea suferită!”, se arată în mesajul publicat pe Facebook de președintele României.

Klaus Iohannis a reacționat după decesul lui Ivan Patzaichin 

Mesajul lui Klaus Iohannis a venit la 10 ore după știrea decesului lui Ivan Patzaichin. În comparație, premierul Florin Cîțu a reacționat la două ore de la aflarea veștii, cu un mesaj scurt: „Drum lin, Ivan Patzaichin!”.

VIDEO. Ivan Patzaichin: in memoriam

Ivan Patzaichin: un ambasador de excepție al României 

Din 1968, Ivan Patzaichin a participat la cinci ediții ale Jocurilor Olimpice și a reușit performanțe impresionante. În 1972, la Jocurile Olimpice de la Munchen, într-o serie de calificări, lui Ivan Patzaichin i se rupe pagaia. Regulamentul preciza că dacă pagaia se rupe în primii 25 de metri, atunci se reia cursa, dar cursa nu s-a oprit. 

Patzaichin a reușit să obțină calificarea în finală, după ce delegația României a făcut contestație, și chiar a obținut o medalie de aur. Are în total 7 medalii la Jocurile Olimpice (4 de aur și 3 de argint), fiind al patrulea cel mai medaliat sportiv român la Jocurile Olimpice. 

Mesaje după decesul lui Ivan Patzaichin au transmis și foștii mari sportivi Gică Hagi, Ilie Năstase și Nadia Comăneci. 

Citește mai multe știri despre decesul lui Ivan Patzaichin: 

Dacă-ntr-o noapte de iarnă un călător... » Întâmplările lui Ivan Patzaichin, spuse într-o seară de cantonament

Vestea decesului lui Ivan Patzaichin a ajuns în presa internațională » L'Equipe scrie despre fostul mare sportiv român

Stadionul Dinamo, loc de pelerinaj după moartea lui Ivan Patzaichin: „Odihnește-te în pace, campionule!”

Playtech: ȘOC! Fotbalist celebru, desființat de fosta soție: ‘Bea foarte mult, și-a văzut copiii de trei ori în 8 ani’


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă