Mesajul lui Emiliano Sala, înainte de prăbușirea avionului. Ultimele imagini dinaintea tragediei, publicate de BBC

3 zile in urmă 26

  • Media: Fotbal Club, miercuri, 19:15, Digi Sport 1

  • Liga Națiunilor: Scoția - Ucraina, miercuri, 21:45, Digi Sport 1

Mesajul lui Emiliano Sala, înainte de prăbușirea avionului. Ultimele imagini dinaintea tragediei, publicate de BBC

Galerie Foto

Regretatul fotbalist argentinian a fost surprins, pe camerele de supraveghere de la aeroport, alături de pilotul David Ibbotson, în timp ce trecea toate formalitățile de îmbarcare în aeroportul Nantes Atlantique.

Sala, care era îmbrăcat sport, a așteptat să treacă vama, după care a mai fost surprins și înainte de a trece punctul de frontieră. Pe imaginile surprinse de către CCTV, care au intrat în posesia englezilor, este surprins și momentul în care aeronava decolează spre Marea Britanie. 

Micul aparat de zbor în care se afla a căzut în Canalul Mânecii la puţin timp după ce a plecat din Nantes spre Cardiff. Sala urma să semneze un contract cu Cardiff City.

David Ibbotson a identificat probleme majore la aeronavă, dar a preferat să-și continue drumul. ”E foarte nesigură”

Doctori fără frontieră sau îngeri în costum medical: fă cunoștință cu cei care lasă tot și pleacă în lume, să ajute. Pe Digi Life și Digi Online, de la 21:00!

De asemenea, tot cei de la BBC au mai dezvăluit faptul că pilotul David Ibbotson, care avea 59 de ani, și care venise cu aeronava din Marea Britanie pentru a-l lua pe Sala, i-ar fi telefonat unui prieten, de asemenea pilot, Kevin Jones, că ar fi auzit ”o explozie” în timp ce zbura către Nantes. În plus, pilotul s-ar mai fi plâns și de o ”ceață densă și foarte joasă”.

”Eram în mijlocul Canalului Mânecii și am auzit o bubuitură. Nu știam ce se întâmplă. Am profitat de ocazie pentru a revizui totul, mi-am verificat parametrii. 

Din moment ce totul era bine, am continuat să zbor. Dar, chiar mi-a atras atenția acel moment”, este o parte din conversația în posesia căreia au intrat cei de la BBC. 

Totuși, Ibbotson a mai spus că avionul nu mai îndeplinea condiițiile optime de zbor. Și totuși și-a văzut de drum: ”Acest avion trebuie să se întoarcă în hangar. Este o aeronavă foarte nesigură”.

Cei de la BBC au mai intrat și în posesia unui mesaj audio pe care Sala l-a transmis unor prieteni, pe un grup comun de whattasup, în care s-a plâns de condițiile de zbor ale aeronavei. 

”Sunt aici în vârful avion, care pare să se destrame, zburăm aiurea spre Cardiff. Nu știu, vor trimite pe cineva să mă caute, dar nu știu dacă o să mă găsească. Dar, știi tu tată... îmi este atât de frică”, este mesajul disperat transmis de Sala în ultimele momente din viața sa.

Etichete: cardiff city , emiliano sala , sala accident aviatic , david ibbotson


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă