Mesajul ironic al polițiștilor după ce s-a decis că trebuie să verifice calitatea măstilor: ”Vom avea un al doilea job, croitor-filator şi specialist în microfibre”

2 săptămâni in urmă 31

Vineri, 07 Ianuarie 2022, ora 23:41

150 citiri

 ”Vom avea un al doilea job, croitor-filator şi specialist în microfibre”

Sindicatul Europol a reacționat cu un mesaj ironic vineri, 7 ianuarie, după publicarea în Monitorul Oficial a Hotărârii de Guvern care stabilește că polițiștii vor trebui să verifice tipul şi calitatea măştilor de protecţie purtate de populaţie.

”Începând de mâine, odată cu intrarea în vigoare a noii Hotărâri de Guvern prin care polițiștii vor trebui să verifice tipul și calitatea măștilor de protecție purtate de populație, aceștia își vor putea asigura un al doilea job, în funcție de îndemânarea fiecăruia.

Astfel, printre cele mai de interes meserii sunt cele de: croitor-filator, inginer textil, designer vestimentar și specialist în microfibre. Aceștia vor putea da de asemenea sfaturi dacă tipul mască purtată se asortează cu pardesiul sau cu tocurile de la pantofi, putând acorda astfel calificative și apreciind dacă oamenii au sau nu stil”, au scris sindicaliștii pe Facebook.

Catalogând situația ca fiind una ridicolă, aceștia au continuat cerându-i ministrului de Interne, Lucian Bode, ”o lecţie demonstrativă pentru toţi poliţiştii de verificare a măştii unei persoane”.

”Lăsând gluma la o parte, cam aceasta este situația ridicolă în care vor fi puși colegii noștri de mâine, când vor trebui să verifice tipul măștii și calitatea materialului din care acestea sunt confecționate. Pentru a fi bine edificați cu această nouă ”atribuție” îl rugăm chiar pe ministrul Lucian Bode să facă o lecție demonstrativă pentru toți polițiștii de verificare a măștii unei persoane. Reiterăm faptul că polițiștii nu au fost instruiți și nici nu au cunoștințele necesare pentru acest tip de verificări aberante”, au mai scris reprezentanții Europol.

Potrivit HG, ”în toate spaţiile publice închise şi deschise, se poate institui obligativitatea purtării măştii de protecţie de tip medical sau FFP2, astfel încât să acopere nasul şi gura, în condiţiile stabilite prin ordinul comun al ministrului sănătăţii şi al ministrului afacerilor interne, emis în temeiul art. 13 şi al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările şi completările ulterioare”.

Autorităţile au precizat că prevederea se referă la faptul că nu vor mai fi acceptate măştile textile.

Citeste si:

Parlamentarii AUR care i-au introdus pe protestatari în curtea Parlamentului vor fi sancționați. Măsurile anunțate de ministrul de Interne

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat marți, 21 decembrie, că protestul AUR față de introducerea Certificatului verde nu are legătură cu libera exprimare şi cu democrația. Acesta a...

Cum funcționează sistemul de supraveghere a victimelor violenței domestice. Tipurile de alerte pe care le poate emite

Numărul cazurilor de violență în familie din România este foarte mare. Autoritățile vor să-i țină departe pe agresori de victime cu ajutorul unor brățări electronice. Conform unor...

DigiSport.ro

Digi24.ro

DigiSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă