Mesajul Familiei Regale a României, după moartea prinţului Philip. Soțul reginei Elisabeta a II-a s-a stins la 99 de ani

4 săptămâni in urmă 10

De Veronica Micu.
Publicat: 09.04.2021, 14:57.
Actualizat: 09.04.2021, 14:59

Familia Regală a României transmis un mesaj de condoleanțe, după decesul prinţului consort Philip, soţul Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

Familia regală a România amintește că prinţul şi regele Mihai, născuţi în aceeaşi zi, au fost veri şi au păstrat o prietenie de o viaţă întreagă.

"Majestatea Sa Custodele Coroanei și ASR Principele Consort, alături de întreaga Familie Regală, au aflat cu nespusă tristețe vestea trecerii la cele veșnice a Alteței Sale Regale Principele Philip, Ducele de Edinburg. Consortul Suveranei britanice a încetat din viață în această dimineață la Castelul Windsor.

Principele Philip și Regele Mihai, născuți în același an, au fost veri și au păstrat o prietenie de o viață întreagă. Ducele de Edinburg a botezat pe Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei și i-a purtat de grijă în școală, la liceu și la facultate. Principele Philip, alături Regina Elisabeta, a fost mereu prezent în viața Familiei Regale române. După dispariția Regelui Mihai, pentru Majestatea Sa Margareta Ducele de Edinburg a fost o figură părintească.

Toate generațiile din Familiile Regale română și britanică au fost apropiate, dar pentru generația de astăzi, Regina Elisabeta a II-a și Principele Philip rămân drept modele spirituale, surse fundamentale de inspirație", este mesajul transmis pe Facebook de Familia Regală a României.

Sănătatea prințului Philip se deteriorase de ceva timp. El a anunțat că renunță la angajamentele regale în mai 2017, glumind că nu se mai poate ridica.

Anuțul Palatului Buckingham după moartea Prințului Philip

„Cu o profundă tristețe Majestatea Sa Regina a anunțat moartea iubitului ei soț, Alteța Sa Regală, Prințul Philip, Duce de Edinburgh. Alteța Sa Regală a decedat în pace în această dimineață la Castelul Windsor”, se arată într-o declarație a Palatului Buckingham.

Prinţul Philip a fost soțul reginei Elisabeta a II-a timp de 73 de ani

Prinţul Philip a murit la vârsta de 99 de ani, a anunţat vineri Palatul Buckingham. Ducele de Edinburgh a fost soțul reginei Elisabeta a II-a timp de 73 de ani și ar fi împlinit 100 de ani pe 10 iunie.

Prințul s-a căsătorit cu prințesa Elisabeta în 1947, cu cinci ani înainteca aceasta să devenă regină, și a fost cel mai longeviv consort regal din istoria britanică. Cuplul are patru copii, opt nepoți și 10 stră-nepoți. Primul lor fiu, prințul de Wales, prințul Charles, s-a născut în 1948, urmat de sora sa, prințesa regală, prințesa Anne, în 1950, ducele de York, prințul Andrew, în 1960 și contele de Wessex, prințul Edward , în 1964.

Prințul Philip s-a născut pe insula greacă Corfu la 10 iunie 1921. Tatăl său a fost prințul Andrei al Greciei și Danemarcei, un fiu mai mic al regelui George I al Greciei. Mama sa, prințesa Alice, era fiica lordului Louis Mountbatten și strănepoata reginei Victoria.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă