Mesajele de pe Facebook și WhatsApp sunt citite de mii de angajați ai companiilor! Cum au fost mințiți utilizatorii cu privire la confidențialitate

1 lună in urmă 14

Mesajele trimise de utilizatori pe WhatsApp si pe Facebook nu au fost niciodată criptate pentru confidențialitate, a dezvăluit o anchetă.

Când Facebook a achiziționat populara aplicație de mesagerie pentru 19 miliarde de dolari în 2014, ambele companii i-au asigurat pe utilizatori că datele lor nu pot fi accesate de niciuna dintre companii.

Facebook a angajat doar 1.000 de muncitori pentru a analiza milioane de mesaje pe WhatsApp, aplicație cu peste două miliarde de utilizatori în întreaga lume. Compania a și dezvăluit aceste mesaje forțelor de ordine de la Departamentul de Justiție al SUA pentru a ajuta la prinderea unor infractori.

Un raport a dezvăluit că Facebook a angajat antreprenori în Austin, Texas, Dublin, Irlanda și Singapore pentru a examina milioane de elemente din conținutul utilizatorilor.

„Angajații folosesc software-ul Facebook special pentru a trece prin fluxuri de mesaje private, imagini și videoclipuri care au fost raportate de utilizatorii WhatsApp ca fiind necorespunzătoare și apoi scanate de sistemele de inteligență artificială ale companiei”, a detaliat raportul.

„Acești specialiști monitorizează fiecare element din conversația utilizatorilor – discuții referitoare la orice, de la fraudă sau spam la pornografie infantilă și potențiale comploturi teroriste – de obicei în mai puțin de un minut.”

Mesajele de pe Facebook și WhatsApp, elemente cheie care au pus oameni în spatele gratiilor

Will Cathcart, șeful WhatsApp, a declarat că știrile nu sunt o problemă.

„Cred că putem oferi siguranță oamenilor prin intermediul criptării și putem lucra cu forțele de ordine pentru rezolvarea infracțiunilor”, a spus Cathcart.

WhatsApp i-a ajutat pe procurori să construiască cazuri împotriva lui Natalie Edwards, o angajată a Departamentului Trezoreriei SUA, care ar fi divulgat documente confidențiale către BuzzFeed cu privire la modul în care banii murdari circulă prin băncile SUA.

Edwards a fost condamnat la șase luni de închisoare după ce a pledat vinovat pentru conspirație. El a început să-și ispășească pedeapsa în iunie.

Raportul a găsit, de asemenea, mai mult de o duzină de cazuri în care datele din WhatsApp au fost folosite pentru a-i pune pe alții în închisoare încă din 2017, relatează Daily Mail.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă