Mesaje private, probe în procesul de divorţ. Decizia CEDO vine după un caz special judecat în Spania

1 lună in urmă 20

Mesajele postate de o persoană căsătorită pe saituri de întâlniri amoroase pot fi folosite, ca dovezi de infidelitate, într-o procedură de divorţ, chiar dacă sunt procurate ilegal. Asta a decis Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Mesaje private, probe în procesul de divorţ. Decizia CEDO vine după un caz special judecat în Spania

Un bărbat spaniol a interceptat asemenea mesaje, postate de soţia sa portugheză, şi le-a prezentat tribunalului care le judeca divorţul. Judecătorul a preferat să nu le ia în considerare, iar femeia şi-a dat în judecată fostul soţ pentru violarea intimităţii. Tribunalul l-a achitat, aşa că ea a sesizat Curtea de la Strasbourg.

Aceasta a recunoscut că divulgarea, fără consimţământ, a mesajelor personale este, într-adevăr, o faptă gravă. Dar consecinţele au fost "limitate" deoarece mesajele au fost văzute doar de judecător şi nu de marele public.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Top știri

„Am încercat să îl opresc, dar nu am putut”. Adolescentă lipsită de putere, violată în largul mării, la doi paşi de plaja plină de turişti, în Marea Britanie

1

Adolescentă de 15 ani a fost violată în faţa a mii de oameni, fără ca nimeni să îşi dea seama de acest incident. Agresorul a abuzat sexual tânăra, în largul mării, în apropierea unei plaje pline ochi din Bournemouth, Marea Britanie.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă