Mesaje de Sfânta Maria 2021. Urări și felicitări de Sf. Maria inspirate pentru sărbătoriți

1 lună in urmă 36


Mesaje de Sfânta Maria 2021. Creștin-ortodocșii sărbătoresc pe data de 8 septembrie Nașterea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mică. Persoanele care poartă numele Maria, Marian sau alte derivate își sărbătoresc în această zi onomastica. Iată care sunt cele mai frumoase mesaje de Sfânta Maria pe care le poți trimite sărbătoriților.


În calendar creștin-ortodox 2021, Sfânta Maria este sărbătorită de două ori. Prima oară, pe data de 15 august, de Adormirea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mare, iar a doua oară, pe data de 8 septembrie, de Nașterea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mică.


În ambele zile, își sărbătoresc onomastica cei care poartă numele Maria, Marian sau alte derivate, astfel că este un bun prilej să facem urări și să trimitem mesaje de la mulți ani de Sfânta Maria.


Mesaje de Sfânta Maria 2021. La mulți ani, Maria/Marian!


La mulţi ani de ziua numelui! Fie că Sf. Fecioara Maria, al cărei nume îl porţi, să te ocrotească, să-ţi călăuzească paşii şi să-ţi lumineze calea! E ziua ta, Maria/Maian, un nume frumos si simplu, la fel de pur ca tine și la fel de gingaș. La mulți, ani!Ca o lumina caldă ai apărut în calea mea, ai intrat în viaţa mea şi mi-ai arătat cum să fiu un om mai bun, mai blând şi mai înţelegător, întocmai că Fecioara Maria, al cărei nume îl porţi. Mulţumesc că mă călăuzeşti şi că ai grijă de mine!La mulţi ani, Maria! Îngerii să-ţi călăuzească paşii şi Sfânta Fecioară să-ţi lumineze drumul în viaţă!Cu ocazia sărbătorii zilei tale de nume, îţi doresc multă sănătate, fericire şi tot binele din lume. Să ai parte numai de zile senine şi însorite!Să ai o zi frumoasă şi să te bucuri de numele pe care îl porţi. Să fii fericită, iubită și bucuroasă. La mulţi ani de Sfântă Maria!De Sfântă Maria, zi sfântă, să se răsfrângă asupra ta toată bunătatea și dragostea izvorâte dintr-o inima mare. La mulţi ani!

Urări de Sfânta Maria 2021 pentru prieteni și familie


Îngerii să-şi călăuzească paşii, iar Sfântă Fecioară să-ți lumineze drumul în viață.Fie ca toate întâmplările frumoase și spiritul acestei zile să te însoţească pretutindeni. Îţi doresc o zi de Sf. Maria cât mai frumoasă!Fie ca din această zi sfântă în drumul lin al vieţii tale să răsară mereu câte-o rază de soare care să-ți aducă fericire și bucurie. La mulţi ani de Sfânta Maria!Un cer albastru fără nori, în calea ta să fie, să ai în viaţă numai flori, noroc şi bucurie! La Mulţi Ani!Să ai parte numai de împliniri, iar viaţa să îţi fie o eternă sărbătoare! La mulţi ani!Ca o lumină caldă ai apărut în calea mea, ai intrat în viaţă mea şi mi-ai arătat cum să fiu un om mai bun, mai blând şi mai înţelegător, întocmai că Fecioara Maria, al cărei nume îl porţi. Mulţumesc că mă călăuzeşti şi că ai grijă de mine!O sărbătorim pe Fecioara Maria şi te sărbătorim pe tine. Să rămâi mereu blânda, bună şi drăguţă cu toţi cei din jurul tău!

Mesaje de Sf. Maria haioase


Dragă prietenă/prietene, pregăteşte băutura, că venim să te urăm, este ziua ta de nume, şi la greu nu te lăsăm. La mulţi ani cu sănătate, bucurie şi de toate!Nu-ţi urez să ai parte de bani, că ştiu că eşti descurcăreţ, nu-ţi urez nici să devii star, căci pentru oamenii din viaţa ta eşţi deja o celebritate, îţi doresc să fii sănătos şi vesel, că restul vin singure! La mulţi ani, prieten drag! Maria! Da, tu! Eşti dată în urmărire de către gaşca de prieteni, căci azi e ziua ta şi toţi vor să te ureze şi să te îmbrăţişeze! Mă alătur şi eu lor, sperând că te vom găsi, dar până una-alta, îţi zic acum: La mulţi ani!

Nume sărbătorite de Sfânta Maria. Cui spunem „La mulți ani”


De Sfânta Maria Mică sau Nașterea Maicii Domnului aproximativ 2,2 milioane de români își serbează onomastica. Dintre aceștia, aproximativ 1,8 milioane sunt femei ce poartă numele de Maria, aproximativ 270.000 de femei ce poartă numele de Mariana și în jur de 51.000 de femei ce poartă numele de Marinela.


MariaMarianMarianaMarinMioaraMiaMaricicaMarițaMarinaMarilenaMariMărioaraMeriMăriuțaMaraMarioaraMarusiaAna-MariaMimiMarinel

Ce sărbătorim pe 8 septembrie, de Sfânta Maria Mică


În ordinea anului bisericesc, sărbătoarea Naşterii Maicii Domnului este primul praznic dintre cele patru dedicate Fecioarei Maria, cunoscută în popor ca Sântămăria Mică. Este un eveniment celebrat atât de Biserica Ortodoxă, cât şi de cea Romano-Catolică.


Potrivit tradiţiei Bisericii, Sfânta Maria era de neam ales, tatăl, Ioachim, fiind din seminţia lui David, iar mama, Ana, din neamul preoţesc al lui Aaron. Naşterea Maicii Domnului este considerată de Părinţii Bisericii drept momentul istoric în care a început mântuirea neamului omenesc din robia păcatului strămoşesc. Prin puritatea vieţii ei, dedicată în întregime lui Dumnezeu, Sfânta Fecioară s-a făcut vrednică de a fi cea din care să Se nască Fiul lui Dumnezeu.


Sărbătoarea este plină de însemnătate și tradiții. Printre altele, se spune că, în această zi, femeile care nu pot avea copii trebuie să se roage pentru dezlegarea pântecelor şi se spune că vor primi pruncul dorit. Şi pentru că Fecioara Maria este protectoarea tuturor mamelor, femeile însărcinate se pot ruga pentru o naştere uşoară şi un copil sănătos.


Se mai spune că în fiecare casă trebuie să fie câte o candelă aprinsă pentru alungarea spiritelor rele şi pentru preamărirea Naşterii Fecioarei Maria.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă