Mesaj publicitar controversat în Timișoara. Moldovenii, asociați cu „cele mai exotice persoane”

2 luni in urmă 51

  • Compania Vitesco Techonologies a pus un afiș controversat în Timișoara.
  • Pe afiș, moldovenii erau asociați cu „cele mai exotice persoane”.

Locul de unde a pornit Revoluția din ’89 – Timișoara – este azi locul care îi separă pe români. Un afiș publicitar a creat controversa. „Diversitatea înseamnă să lucrăm cu cele mai exotice persoane. Moldovenii, de exemplu”. E mesajul gândit de Vitesco Technologies – companie de germană care distribuie mașini.

Problema e că imaginile cu panoul s-au viralizat pe net si multi dintre romani au considerat că mesajul e nepotrivit – pentru că e o insultă si că incită la ură.

Compania va retrage mesajul

Managerul de branding al companiei a răspuns pe reddit că a copiat ideea din Germania, unde era folosit cuvântul „bavarezi”.

„În Banat am ales moldovenii, în cea din Iași oltenii/ardelenii, în cea din Sibiu bănățenii. Umorul e apanajul oamenilor inteligenți cu care lucrăm și vom lucra. Sunt moldoveancă și mândră de originea mea”, a reacționat Alina Bratu, manager de comunicare și branding Vitesco.

Cu toate astea, compania a anunțat ca va retrage mesajul – nu imediat, ci peste câteva zile.

The post Mesaj publicitar controversat în Timișoara. Moldovenii, asociați cu „cele mai exotice persoane” appeared first on Aleph News.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă