Mesaj pentru participanții la o petrecere interzisă dintr-un local de lux din București: „Pentru siguranța noastră, nu postați pe Facebook”

1 lună in urmă 2

Deși localurile ar trebui să fie închise ca urmare a pandemiei, în unele cluburi din Capitală sunt organizate în continuare petreceri. Bucureștiul este sufocat de numărul mare de noi îmbolnăviri, iar autoritățile iau în calcul instituirea unor noi măsuri restrictive, însă grija administratorilor acestor localuri nu este să respecte regulile, ci să îi convingă pe petrecăreți să nu facă publice imagini din interior, informează Digi24.

În urma unor controalelor Poliției din acest weekend, proprietarii unuia dintre cluburile din zona de nord a Capitalei au fost amendați cu 4.000 de lei. Alte patru localuri care organizau petreceri au primit amenzi de câte 6.500 de lei.

Cu toate acestea, controalele nu reușesc să schimbe situația, sanctiunile anunțate fiind infime.

Grija administratorilor cluburilor nu este nici pe departe aceea de a respecta regulile, ci aceștia sunt interesați să îi convingă pe petrecăreți să nu facă publice pe rețelele sociale imagini din interior.

Un client al unui restaurant dintr-o zonă de lux a Capitalei a fotografiat un anunț afișat pe masă pentru clienți de proprietari: „Dragi prieteni, pentru siguranța noastră, vă rugăm încercați să nu postați pe Facebook și Instagram în această seară. Mulțumim!”.

 „Pentru siguranța noastră, nu postați pe Facebook”

Ministrul de interne Lucian Bode a anunțat, luni, 22 martie, că va propune modificarea legii privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, astfel încât să poată fi suspendată pentru două săptămâni activitatea unui restaurant sau bar care este amendat de trei ori.

O amendă de o mie de lei într-un club de fițe din București nu rezolvă problema. Guvernul trebuie să vină cu măsuri ferme

Lucian Bode:

De asemenea, premierul Florin Cîţu se va întâlni azi cu primarul general al Capitalei și cu primarii de sector, în condițiile în care rata de infectare în București se apropie de 6.

Foto: Facebook

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă