MESAJ DE 8 MARTIE de la Klaus Iohannis. Ce le-a transmis doamnelor de ziua lor

2 luni in urmă 2

MESAJ DE 8 MARTIE de la Klaus Iohannis. Preşedintele a mers împreună cu soţia sa, duminică, la biserica din Piaţa Mare a Sibiului.

MESAJ DE 8 MARTIE de la Klaus Iohannis

În prag de 8 martie, preşedintele le-a transmis o urare doamnelor care l-au aşteptat la ieşirea din biserică.

”La mulţi ani pentru mâine”, le-a transmis Klaus Iohannis.

MESAJE de 8 Martie 2021. Cele mai frumoase URĂRI de 8 Martie pentru femeile importante din viaţa ta

Klaus Iohannis a promulgat legea care elimină pensiile speciale ale parlamentarilor

Klaus Iohannis a semnat miercuri decretul privind promulgarea legii prin care sunt eliminate pensiile speciale ale parlamentarilor, a anunțat Administrația Prezidențială.

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi al Senatului a votat pe 17 februarie pentru eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari. Potrivit proiectului adoptat, nu se vor mai acorda nici cele aflate în plată.

Toate partidele, cu excepția UDMR, au votat în 17 februarie pentru eliminarea acestor pensii speciale. S-au înregistrat 357 de voturi ”pentru”, 0 abțineri și 0 voturi împotrivă. Parlamentarii UDMR au spus că sunt prezenți, dar nu votează.

Anunțul Administrației Prezidențiale vine după ce Avocatul Poporului, Renate Weber, a anunțat că nu a sesizat Curtea Constituțională pentru legea care elimină pensiile speciale ale parlamentarilor. Asociația Foștilor Parlamentari înaintase o petiției Avocatului Poporului în care cerea sesizarea Curții Constituționale cu o excepție de neconstituționalitate.

„Nu am sesizat Curtea Constituțională. Termenul a expirat ieri. Nu am identificat niciun motiv de neconstituționalitate”, a declarat Renate Weber, pentru Digi24.ro.

Asociația Foștilor Parlamentari susținea că este „discriminatoriu” ca cei care aplică legea, cum ar fi magistrații, să primească pensie specială, iar parlamentarii, cei care „crează legea” să nu primească o indemnizație pentru limită de vârstă.

De asemenea, asociația susține că abrogarea acestui „drept” „aruncă în derizoriu activitatea legislativă a parlamentarilor”. „Totodată, adoptarea acestui act legislativ aduce în discuție teoria drepturilor câștigate, fiind un drept conferit prin lege, la fel ca pensiile de serviciu ale magistraților”, se mai arată în petiție.

Asociația Foștilor Parlamentari se plânge și că termenul de „pensie specială” vehiculat în diferite medii ale societății, este „manipulatoriu și menit a crea confuzie și repulsie” în rândul populației.

Citeşte şi Un deputat USR, declaraţie halucinantă despre Klaus Iohannis: Preşedintele o ia pe arătură!

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă