”Merită Messi banii pe care îi primește?” Ce venituri generează, de fapt, argentinianul și de ce Barcelona e dependentă de el

4 săptămâni in urmă 25

La Liga: Barcelona - Athletic Bilbao, duminică, 22:00, Digi Sport 2

Liga 1: UTA - Dinamo, duminică, 20:45, Digi Sport 1

Ziariștii iberici au dezvăluit că sud-americanul are un contract pe patru ani cu Barcelona, semnat în 2017, care însumează peste 555 de milioane de euro. Suma este brută și, potrivit legilor în vigoare din Spania, circa 50% din acești bani sunt taxați de stat.

Messi, salariu brut de 550 de milioane în patru ani. Presa spaniolă: ”Este rentabil pentru Barcelona”

Acum, ibericii încearcă să răspundă la întrebarea: ”Merită Messi banii pe care îi primește?”. Mai ales în contextul în care Barcelona traversează o perioadă la limită din punct de vedere economic, cu datorii care se apropie de 1 miliard de euro.

Potrivit economiștilor de la Libertad Digital, citați de SportLeo Messi este ”rentabil pentru interesele financiare ale Barcelonei”. Astfel, argentinianul generează venituri mai mari decât salariul său, numai prin prezența sa la club.

”Messi e o parte fundamentală a veniturilor Barcelonei. El face pentru club între 250 și 300 de milioane de euro anual”, arată jurnaliștii spanioli, care susțin că gruparea de pe Camp Nou face un profit stagional de o sută de milioane de euro cu argentinianul.

”Nu se știe cât ar valora Barcelona fără Leo Messi!” 50% din veniturile clubului, dependente de argentinian

Cei de la Libertad Digital mai spun că șefii catalanilor fac tot posibilul să prelungească anual înțelegerea cu Messi”de teamă că acesta va părăsi echipa la finalul sezonului”.

De asemenea, sponsorii Barcelonei condiționează banii plătiți de prezența lui Messi, motiv pentru care contractele de publicitate sunt făcute pe câte o stagiune. ”Nu se știe cât ar valora Barcelona fără Messi”, mai susțin economiștii citați.

”50% dintre veniturile Barcelonei la turneele în afara țării din ultimii ani depindeau de Messi, dacă juca sau nu”, susține Cinto Ajram, expert în marketing sportiv.

Pe deasupra, Leo Messi are meritul că ține la un nivel ridicat La Liga. Potrivit celor de la Sport, o plecarea a lui de la Barcelona ar duce la scăderea sumelor plătite de televiziuni pentru drepturile campionatului spaniol.

Etichete: leo messi , contract messi , el mundo
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă