Merită Cristina Neagu 17.000 de euro lunar?

5 luni in urmă 27

Meci incredibil în Danemarca, în etapa a doua din grupa A a Ligii Campionilor. CSM București s-a impus la un singur gol diferență, reușita victoriei venind din brațul de aur al Cristinei Neagu, jucătoarea care își salvează încă o dată echipa!

Se conturase o victorie lejeră

După un început de meci echilibrat, în care cele două combatante au fost pe rând la conducere, CSM părea că și-a făcut jocul ușor. Cristina Neagu, Crina Pintea și franțuzoaica Siraba Dembele au ieșit în evidență, reușind să desprindă CSM București la 6 goluri diferență: 16-10 (minutul 24). Dar campioana Danemarcei nu a cedat. Impulsionate de paradele senzaționale ale portarului Rikke Poulsen, nordicele au început să recupereze și la pauză mai aveau doar două goluri în spate, 15-17.

Echilibru și suspans

În partea a doua, antrenorul Jesper Jensen le-a acordat mai multă atenție Cristinei Neagu și pivotului Crina Pintea, iar CSM a început să marcheze tot mai greu. Esbjerg a egalat și a trecut la conducere. A fost rândul româncelor să strângă rândurile și să alerge în spatele adversarului. Echilibrul a fost total, la fel și suspansul. Niciuna dintre formații nu a mai reușit să se desprindă la două goluri. Când mai era un minut de joc, la 29-29, Esbjerg a avut șansa să marcheze golul victoriei, dar lui Mette Tranborg i-a tremurat mingea în mână și Dembele atât a așteptat. Interceție și CSM avea atacul pentru golul victoriei.

Neagu, Neagu, Neagu

Mai erau doar 15 secunde de joc, Adi Vasile a cerut time-out și s-a uitat spre Cristina Neagu. Era clar că starul naționalei României va fi cea care va arunca la poartă. ”Fetelor, rămânem în atac, nu aruncăm la poartă decât atunci când mai sunt 2 secunde”, a transmis și Neagu. Câteva pase, invariabil mingea a ajuns la Cristina, fentă din corp în fața lui Marit Frafjord, a trimis-o pe fosta campioană mondială după apă și a plesnit mingea cu sete sub bara porții lui Rikke Poulsen. Gol, și trei puncte venite tot de la Cristina, jucătoarea care după 12 goluri cu Metz, în prima etapă, a înscris 10 cu Esbjerg, în etapa a doua. Se mai întreabă cineva oare de ce câștigă 17.000 de euro pe lună?

19 aruncărila poartă a avut Cristina Neagu ieri, având un procentaj de reușită de 52 la sută

Esbjerg-CSM București 29-30
Esbjerg: Frey 7, Solberg 6, Tranborg 5, Ingstad 4, Breistol 3, Frafjord 1, Jacobsen 1, Jensen 1, Nielsen 1. Antrenor: Jesper Jensen 
CSM București: Neagu 10, Dembele 5, Pintea 4, Omoregie 4, Lazovici 3, C. Martin 2, Perianu 1, Moisă 1. Antrenor: Adrian Vasile

17 mingia apărat Rikke Poulsen portarul danezelor, care a avut 36% procentaj la mingile apărate. La CSM, Dedu a avut două parade, iar Grubisici 6

Gestul șocant făcut de un român din Spania supărat pe chiriașii care refuzau să-i plătească chiria de mai multe luni. „Aplic legea românească”

Libertatea

Playtech: Ce s-a ales de secretara de la Universitatea Politehnica care a filmat scene pentru adulți în facultate
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă