Memorii la Comisia de Licențiere împotriva lui CFR Cluj. Dan Petrescu și-a recuperat banii cu o metodă aparte

1 săptămână in urmă 3

  • Europa League: Arsenal - Slavia Praga, joi, 22:00, Digi Sport 1

  • Europa League: Granada - Manchester United, joi, 22:00, Digi Sport 2

”Bursucul” și-a recuperat banii, dar a apelat la o metodă aparte.

CFR Cluj are datorii neachitate, din cauza cărora riscă să nu primească licența. Campioana profită de o derogare din partea FRF, deși aceasta nu se referă la foști angajați. În plus, în vistieria grupării din Gruia au intrat anul trecut aproximativ 8 milioane de euro de la UEFA.

Metoda la care a recurs Dan Petrescu pentru a-și primi toți banii de la CFR

În schimb, Petrescu, liber de contract în acest moment, nu are astfel de probleme. Fostul antrenor al campioanei celor mai recente trei ediții ale Ligii 1 și-a primit toți banii, dar a recurs la o metodă aparte.

În momentul în care a reziliat contractul cu cei de la CFR Cluj, Petrescu a fost informat că-și va primi banii la un anumit termen. ”Bursucul” nu numai că nu a fost de acord, dar a impus o clauză, potrivit căreia i se vor returna toți banii într-un interval de maximum 10 zile, susțin surse ale digisport.ro.

Șefii CFR-ului nu au avut ce face, au acceptat, după care au achitat și banii în ziua 10.

Ce a spus Valeriu Bordeanu despre restanțele de la CFR Cluj

Valeriu Bordeanu a confirmat informația furnizată de către digisport.ro. Mai mult, chiar și-a exprimat dezamăgirea față de Marian Copilu, dar și față de ceilalți din conducerea campioanei, pentru că nu se aștepta la un astfel de tratament.

”Sunt foarte dezamăgit! Nu mă așteptam la un astfel de tratament, mai ales că am stat mai bine de trei ani la CFR Cluj. Au fost situații în care am suplinit și funcția de antrenor principal, așa cum s-a întâmplat pe finalul sezonului trecut.

Am fost apropiat cu Marian Copilu. Cu el am făcut actul în numele clubului, pentru că și el ia deciziile”, a spus, dezamăgit, Bordeanu pentru digisport.ro.

Fostul fundaș, care acum face parte din staff-ul lui Dan Petrescu, a mai spus și de când gruparea din Gruia are datorii față de el și colegii săi.

”Sunt datorii din luna septembrie. Atunci am zis să înțelegem situația, mai ales că am vorbit cu Marian. Așa că am făcut un act prin care am fost de acord să amânăm plata pana la 20 decembrie. Dar, nici acest termen nu s-a respectat”, a adăugat Bordeanu.

Staff-ul lui Dan Petrescu reclamă CFR Cluj la Comisia de Licențiere din cadrul FRF. ”N-am crezut că se va ajunge aici!”

Cei trei foști angajați ai lui CFR Cluj vor depune azi memorii la Comisia de Licențiere din cadrul FRF. Bordeanu regretă decizia, dar a spus că nu mai poate accepta o astfel de situație.

”Îmi pare rău! Lumea mă știe, nu sunt genul de om conflictual. Dar, asta este, voi depune memoriu la Comisia de Licențiere. Este doar a doua oară, în viața mea, când depun memoriu față de un club. S-a mai întâmplat când eram la Steaua lui Gigi Becali, când am avut acel conflict.

Nu am crezut că se va ajunge aici”, a mai spus Valeriu Bordeanu, pentru digisport.ro.

Pe ce s-a bazat CFR Cluj când a decis să amâne plățile

Problemele financiare cu care se confruntă CFR Cluj surprind, mai ales că datoria față de staff-ul lui Dan Petrescu se învârte undeva la 150.000 de euro.

CFR Cluj se pare că vrea să profite și de derogarea pe care a decis-o Comitetul Executiv al FRF, în februarie 2021.

Problema este că derogarea FRF, care se bazează pe o circulară UEFA, se referă strict doar la angajati. Ceea ce nu este cazul în situația de față.

”Am modificat regulamentul de licențiere și am creat mai multe posibilități, am dat mult timp, pentru ca formațiile să poată achita integral datoriile aferente anului trecut.

În cazul cluburilor care în ultimul an, 2020, au înregistrat venituri mai mici cu cel puțin 15% față de anul precedent, 2019, atunci un procent din aceste datorii, nu mai mult de 15%, poate fi plătit până la 30 iunie 2021, nu la finalul lunii aprilie, cât era până acum, în sistemul de licențiere.

La baza este inclusiv o circulară UEFA și o vom aplica doar în acest an. Comitetul Executiv a considerat că trebuie extins și pentru formațiile din Liga 1 și Liga 2. Aceste datorii pot fi doar către angajați, asigurări sociale și autorități fiscale”, a spus Răzvan Burleanu, într-o conferință de presă, în februarie 2021.

Pe cale de consecință, cei din staff-ul lui Dan Petrescu vor depune azi un memoriu la Comisia de Licențiere pentru a-și cere banii, amânați din septembrie și mai apoi din decembrie 2020.

Etichete: dan petrescu , valeriu bordeanu , datorii cfr cluj , memorii cfr cluj , restante cfr cluj , dan petrescu cfr cluj , licenta cfr cluj
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă