Membră a Congresului SUA, amenințată cu un pistol și jefuită în plină zi. Ce i-au furat atacatorii

4 săptămâni in urmă 20

Joi, 23 Decembrie 2021, ora 11:32

3 citiri

Membră a Congresului SUA, amenințată cu un pistol și jefuită în plină zi. Ce i-au furat atacatorii

Mary Gay Scanlon, o membră a Congresului SUA, a fost jefuită în plină zi și amenințată cu un pistol în orașul Philadephia.

Printre lucrurile furate de infractori se numără legitimația guvernamentală și telefonul femeii. Membra Partidului Democrat nu a fost rănită. FBI s-a implicat în urmărirea celor doi atacatori, potrivit BBC.

La fel ca în cazul multor orașe americane, Philadelphia s-a confruntat cu o creștere a infracțiunilor violente în ultimul an. Primarul Jim Jenney, a condamnat, într-o conferință de presă, jaful, catalogându-l „îngrozitor”.

Cei doi atacatori au jefuit-o pe Scanlon, după ce aceasta participase la o ședință în sudul Philadelphiei, parte din districtul său congresional, și se întorcea acasă, singură, în mașina sa Acura MDX. La un moment dat, de vehicului său s-a apropiat un SUV negru, din care au ieșit doi bărbați înarmați, care i-au cerut cheile și lucrurile pe care le avea.

Philadelphia a înregistrat o creştere cu 80% a furturilor de maşini în 2021, potrivit CBS News. Jafurile armate au crescut cu 27% faţă de 2020. Philadelphia a înregistrat, de asemenea, un record de 544 de omucideri în acest an, în creştere de la 347 în 2019, potrivit Wall Street Journal.  

Jaful din Philadelphia a avut loc la doar 24 de ore după ce unui alt parlamentar american i-a fost furată maşina într-o suburbie din Chicago. Senatoarea democrată de Illinois Kimberly Lightford şi soţul său au fost de asemenea ameninţaţi cu o armă.

Citeste si:

 Șase doamne în cursă pentru a deveni prima femeie președinte a SUA

Unii analiști americani sunt îngrijorați că Joe Biden va împlini 82 de ani la scurt timp după alegerile prezidențiale din 2024 și ar putea fi posibil să nu mai candideze pentru un nou...

PSD nu este de acord cu cu obligativativitatea certificatului COVID la locul de muncă. Proiectul la care a lucrat Alexandru Rafila nu mai e de actualitate

Social-democraţii nu sunt de acord ca certificatul COVID să fie obligatoriu la locul de muncă, au precizat surse din partid pentru News.ro, astfel că proiectul la care a lucrat Alexandru Rafila...

DigiSport.ro

ObservatorNews.ro

DigiSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă