Medicul Virgil Musta, despre vaccinurile livrate în cutii de pizza. ”E aproape imposibil! Cine știe de unde s-au transportat?”

1 lună in urmă 25

"Este ceva ciudat. Cine știe de unde s-au transportat?! Ele vin din niște containere la locurile de unde se fac vaccinarări, unde sunt puse în frigider și probabil de acolo până la cabinet au fost puse în cutii ca sa fie mai simplu de transportat.

Sunt convins că n-aveau cum să vină în cutii de pizza. Astfel nu-mi închipui sau nu știu cum s-a întâmplat acest lucru. Sunt convins că n-aveau cum să vină în cutii de pizza în congelatoarele acelea, la -80 de grade, e aproape imposibil", a comentat medicul Virgil Musta pentru b1.ro.

Vaccinul anti-COVID a fost distribuit în spitale în cutii de pizza!

De la Centrul Principal de Depozitare din cadrul Institutului «Cantacuzino», dozele cu vaccinul anti-COVID-19 necesare imunizării primilor medici din județul Ialomița au fost distribuite, marți, către spitalele din Slobozia, Fetești și Țăndărei, în cutii de pizza.

Ialomița a dat startul marți, 5 ianuarie 2021, campaniei de vaccinare anti-COVID-19 în spitalele din județ.

Deși trebuia să înceapă la ora 10:00, vaccinarea medicilor de la Spitalul Județean de Urgență Slobozia a întârziat cu aproximativ 2 ore, din cauza distribuției greoaie a serului de la Centrul Principal de Depozitare din cadrul Institutului «Cantacuzino».

Pe lângă faptul că a venit târziu, vaccinul anti-COVID-19 distribuit la Slobozia a fost ambalat în cutii de pizza. Managerul spitalului spune că așa a venit vaccinul de la DSP.

Valeriu Gheorghiță: Este doar o întâmplare să semene foarte mult cu o cutie de pizza. Ele așa sunt livrate. Un pachet conține cinci cutii

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, a fost întrebat în conferința de presă susținută marți despre acest caz și a încercat să explice că este doar o modalitate în care sunt separate dozele din pachetele inițiale. 

"Ele nu sunt transportate direct în cutii de carton, ci în cutii frigorifice (...) iar acest lucru se poate verifica oricând, pentru că este de datoria noastră de a asigura condițiile lanțului de frig. 

E mai puțin important că acel ambalaj provine din altă sursă. Este nerelevant din punctul meu de vedere." a mai spus acesta.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă