Medicul Valeriu Gheorghiţă despre Klaus Iohannis: A vrut să se vaccineze anti-covid în prima etapă a campaniei, însă i s-a recomandat să se conformeze strategiei pentru a nu genera speculații

2 luni in urmă 27

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID, medicul Valeriu Gheorghiţă, a declarat, la Digi24, că președintele României, Klaus Iohannis, și-ar fi exprimat intenția de a se vaccina din prima etapă a campaniei, pentru a le da încredere cetățenilor de a se vaccina la rândul lor. Iohannis a fost însă îndemnat să respecte planul inițail privind strategia de vaccinare, pentru a nu genera speculații.

„În cadrul grupului de lucru, preşedintele Klaus Iohannis ne-a lansat această propunere. Răspunsul a fost, după ce ne-am consultat cu toţi experţii, că nu este de dorit ca președintele să se vaccineze în prima etapă a campaniei. Pentru că, dintr-un gest care se doreşte a le întări încrederea cetățenilor în vaccinare se pot forma alte interpretări, se creează alte speculaţii. Nu am dorit acest lucru pentru că se distrug toată credibilitatea noastră şi toată munca”, a explicat medicul Valeriu Gheorghiţă la Digi24.

Conform startegiei de vaccinare,  Klaus Iohannis nu se află în prima categorie de vaccinare, ci doar în a doua. În consecință, șeful statului a anunţat că „se va vaccina când îi va veni rândul, conform strategiei de vaccinare”.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă