Medicul Valeriu Gheorghiță, despre eficiența dozei a treia. Anunțul categoric în lupta cu tulpina delta

2 săptămâni in urmă 18

Medicul Valeriu Gheorghiță a vorbit despre eficiența dozei a treia. Cu ce anunț categoric a venit specialistul în plină luptă cu tulpina delta? Iată ce trebuie să știe toți românii! Declarațiile oficialului.

Ce spune medicul Valeriu Gheorghiță despre doza a treia?

România a dat startul administrării dozei cu numărul trei de vaccin împotriva COVID-19 chiar în această dimineață. Persoanele care s-au vaccinat cu două doze cu cel puțin șase luni în urmă sunt eligibile pentru cea de-a treia doză de azi.

Coordonatorul campaniei de vaccinare a mărturisit că doza booster restabilește eficiența la peste 95% față de infecția COVID-19. Varianta Delta face ravagii peste tot în lume, iar România se numără și ea printre țările care au decis să înceapă de anul acesta imunizarea cu cea de-a treia doză de ser anti-COVID-19.

Medicul a declarat că aceasta restabilește protecția față de infecție cu 95% și la peste 97% față de formele grave de boală care necesită spitalizare, astfel riscul de infectare este diminuat cu cel puțin 11 ori. Singura condiție de vaccinare cu aceasta este timpul de cel puțin șase luni între cele două doze și cea cu numărul trei, iar în acest timp să nu fi trecut prin boală deja.

Acesta îndeamnă oamenii să meargă într-un număr cât mai mare la vaccinare, mai cu seamă că mulți români sunt încă reticenți în ceea ce privește schema de vaccinare. Cel din urmă a oferit exemplul Israelului în acest sens unde 50% din populația eligibilă a primit deja doza a treia, iar rezultatele sunt foarte bune.

Anunțul specialistului

„Peste 85% din cei peste 65 de ani au primit cea de-a treia doză de vaccin, iar rezultatele sunt foarte bune, în sensul în care eficienţa se restabileşte la peste 95% faţă de infecţie, faţă de a avea un test pozitiv şi la peste 97% faţă de formele gravă de boală care necesită spitalizare.

Ca atare, evident că riscul să ne infectăm a scăzut de cel puţin 11 ori comparativ cu persoanele care au primit doar două doze, iar riscul de a face o formă severă a scăzut de aproximativ 20 de ori la persoanele care au primit şi a treia doză comparativ cu cei care aveau doar două doze”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă.

Coordonatorul campaniei de vaccinare a mai subliniat și că aceasta este singura metodă prin care putem trece cu bine peste valul al patrulea al pandemiei.

„Și aici este foarte importat să înţelegem că pentru noi prioritar rămâne să creştem rata de acoperire vaccinală la nivel populaţional, pentru că este singura modalitate prin care putem încetini răspândirea virusului alături de o măsură foarte importantă şi anume masca de protecţie, este măsura complementară care reduce riscul de infectare şi fiind vaccinaţi având un risc foarte mic să facem o formă gravă de boală şi să ajungem la spital”, a explicat Valeriu Gheorghiţă.

The post Medicul Valeriu Gheorghiță, despre eficiența dozei a treia. Anunțul categoric în lupta cu tulpina delta appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă