Medicul Radu Țincu: „Este important să începem tratamentul anti- COVID-19 înainte ca virusul să distrugă plămânii”

1 lună in urmă 2


Radu Țincu, medic primar de Terapie Intensivă de la Spitalul Floreasca din București, a explicat, vineri, la Realitatea Plus, că pacienții cu COVID-19 care acuză o persistență a febrei, dar și o scădere a saturației de oxigen trebuie să se interneze, pentru a nu le fi afectați plămânii.


Radu Țincu a precizat că regulile nu s-au schimbat în pandemie și că bolnavul trebuie tratat de medici, în spitale.


„În momentul în care avem tulburări de respirație, persistența febrei peste 38 de grade pentru mai multe zile și o scădere a saturației în oxigen sub 90%, sunt semne care trebuie să ne ducă la spital. Este important să începem tratamentul anti-viral COVID-19 înainte ca virusul să distrugă plămânii”, a spus Radu Țincu la Realitatea Plus.


Din păcate, în ultima perioadă am asistat la derapaje în spațiul public, unele aparținând chiar unor cadre medicale. Trăim o perioadă dificilă cu această pandemie. Regulile nu s-au schimbat, iar bolile trebuie tratate la spital, de către cadrele medicale

Radu Țincu:

Medicul ATI de la Floreasca a spus că pacientul trebuie să fie într-un contact permanent cu medicul de familie.


„Bolnavul trebuie să fie mereu în contact cu medicul de familie. Se poate ține legătura telefonic sau online. Medicul de familie este cel care ne spune ce tratament facem și cum urmărim acest tratament. Dacă medicul de familie decide că e nevoie ca pacientul să meargă la spital, pacientul va merge la spital”, a declarat Radu Țincu.


FOTO: Libertatea


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă