Medicul militar Valeriu Gheorghiță: Aproape jumătate de milion de persoane s-au programat pe listele de așteptare în ultimele 24 de ore

1 lună in urmă 2

Vaccinare antiCovidVaccinare antiCovid

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a declarat, astăzi, în conferința săptămânală de presă susținută la Palatul Victoria, că aproape jumătate de milion de persoane s-au programat în ultimele 24 de ore pe listele de așteptare pentru vaccinare. 

MARŢI, 16 MARTIE 2021, 14:45

SURSĂ: Realitatea.NET

AUTOR: Dana Bărăgan

"Listele vor rămâne deschise pe toată perioada campaniei de vaccinare. În cursul zilei de ieri s-au programat pe locuri libere în centre de vaccinare 51.629 de persoane pentru doza I. Suplimentar au fost programate pe listele de așteptare până astăzi la ora 12, 489.273 de persoane, aproape jumătate de milion de persoane s-au programat în ultimele 24 de ore. În momentul de față avem peste 3,6 milioane de conturi de beneficiari în platforma de programare, din care peste 2,1 milioane sunt beneficiari care au făcut programări, aproape 1,5 milioane de persoane au fost vaccinate", a afirmat Gheorghiță.

Potrivit medicului, la nivel național există, în prezent, 808 centre de vaccinare cu 1159 de fluxuri în total, din care 760 sunt centre active cu 1089 de fluxuri, 48 de centre inactive, dar care au liste de așteptare. În plus, mai sunt centrele arondate MApN și care au fost deschise în cursul zilei de ieri. Vorbim despre 57 de centre pentru vaccinul de la compania Pfizer și 37 de centre pentru vaccinul AstraZeneca.

Lor li se adaugă centrele din rețeaua MAI, respectiv 37 pentru vaccinul de la Pfizer și 28 pentru cel de la compania AstraZeneca. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă