Medicul din Dâmbovița acuzat că a vaccinat fictiv 10 fotbaliști a fost plasat sub control judiciar

1 lună in urmă 27


Judecătoria Găeşti a dispus, sâmbătă, control judiciar pentru 60 de zile pentru medicul de familie din Dâmboviţa cercetat că a eliberat adeverințe de vaccinare false pentru mai mulți fotbaliști de la clubul de fotbal FC Pucioasa, din liga a treia, potrivit Agerpres. Instanţa a mai decis în acest caz arest la domiciliu pentru 30 de zile pentru soţul doctoriței, care conduce clubul de fotbal din Pucioasa.


Potrivit deciziei instanței, medicul de familie are interdicţia, tot pentru 60 de zile, de a exercita profesia.


Doctoriţa de familie, de 47 de ani, şi soţul său fuseseră reţinuţi joi pentru 24 de ore, după ce poliţiştii din Dâmboviţa au efectuat mai multe percheziţii. Cele trei descinderi au avut loc în localităţile Pucioasa, Corbii Mari şi Aninoasa, la persoane bănuite de înşelăciune, fals intelectual şi fals informatic.


"Din cercetări a reieşit că, în perioada iunie-august, o femeie, în calitate de medic de familie, instigată de un bărbat, ar fi implementat în sistemul informatic specific date nereale privind vaccinarea a 10 persoane împotriva COVID-19. Astfel, ar fi fost eliberate adeverinţe false de vaccinare şi s-ar fi decontat ilegal 400 de lei de la Casa de Asigurări de Sănătate pentru presupusa vaccinare a persoanelor", a transmis joi IPJ Dâmboviţa.


Potrivit regulamentului federației, care organizează jocurile din Liga 3, echipele sunt obligate să trimită un tabel cu situația sportivilor din lot – vaccinați, test rapid, cei care au trecut prin boală – cu 24 de ore înainte de fiecare joc. Testele trebuie făcute la clinici acreditate, care raportează situația la DSP.


Fenomenul de vaccinare fictivă a devenit cunoscut sub numele de „vaccinare la chiuvetă”.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă