Medicul cu cea mai de succes campanie de vaccinare. Cum a reușit

1 lună in urmă 1

Mai mulți medici din Hârșova au devenit cei mai eficienți în campania de vaccinare FOTO ProfimediaMai mulți medici din Hârșova au devenit cei mai eficienți în campania de vaccinare FOTO Profimedia

Mai mulți medici de la spitalul din Hârșova au dus pe cont propriu una dintre cele mai eficiente campanii de vaccinare. 

SÂMBĂTĂ, 27 FEBRUARIE 2021, 07:32

SURSĂ: Realitatea PLUS

AUTOR: Iulian Budușan

Au stat de vorba cu fiecare pacient în parte care le-a trecut pragul. Au explicat oamenilor ce înseamnă vaccinarea anticovid și i-au îndemnat să convingă la rândul lor prietenii și membrii familiei să vină să se imunizeze. 

„Bine ați venit, și eu vă mulțumesc pentru că ați făcut acest efort!”. Așa sunt întâmpinați de doctori toți cei care vin să se imunizeze la Spitalul Hârșova.

În spatele gestului stă nu doar omenia cadrelor medicale ci și cea mai bună strategie de promovare a vaccinării în România, pe care au pus-o la punct medicii din acest oraș micuț. Practic ei spun că cei mai buni promotori ai imunizării sunt chiar pacienții vaccinați care trebuie să convingă măcar încă doi-trei prieteni să se vaccineze la rândul lor.

„Să vorbească de bine tuturor cunoștintelor lor, atât din familie cât și din societatea în care locuiesc, asfel încât adresabiliattea oamenilop pentru vaccinare să fie din ce in ce mai mare”, consideră medicul epidemiolog Ilie Radu de la Spitalul Hârșova

Și strategia a dat roade. Zilnic, peste 200 de oameni se vaccinează în acest centru și duc mai departe muncă de convingere chiar și cu cei mai sceptici în privința imunizării cu serurile anticovid. Medicul Ilie Radu a devenit renumit în întreg județul pentru răbdarea cu care stă de vorbă cu fiecare pacient.

Campania de vaccinare continuă de la 1 martie în Hârșova și în întreaga țară iar vârstnicii, bolnavii cronici și cei cu handicap se pot programa la imunizarea cu serul Pfizer direct pe platforma de vaccinare. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă