Medicul controversat din Oradea, care a susținut că își tratează pacienții COVID după scheme de tratament proprii, este audiat astăzi

1 lună in urmă 3


Flavia Groşan, medicul care a afirmat că tratează bolnavi de COVID-19 după scheme de tratament proprii, este aşteptată luni, de la ora 14:00, la Colegiul Medicilor Bihor, pentru a fi audiată, informează News.ro.


Colegiul Medicilor din judeţul Bihor s-a autosesizat după ce medicul Flavia Groşan a afirmat că a vindecat o mie de persoane infectate cu virusul SARS CoV-2 în cabinetul ei privat, tratând aceste cazuri cu un banal antibiotic, în timp ce tratamentele din spitale, ale pacienţilor cu COVID-19, duc la decesul acestora.


Pe de altă parte, Flavia Groşan susţine că a fost reclamată de o colegă, nu de pacienţi, şi a respins acuzaţiile de malpraxis. "Dacă încerci să-ţi pui mintea la contribuţie şi să faci ceva pentru pacient uite cu ce te alegi", a comentat Flavia Groşan într-o emisiune TV.


"După atâta muncă, muncă enormă pe care am avut-o, uitaţi-o aici pe Lavinia, asistenta mea, enorm cât am muncit anul ăsta, să fii invitat la Comisia de etică pentru că ţi-a făcut reclamaţie o colegă, nu un pacient, deci nu vorbim de malpraxis, mi s-a părut că trăiesc într-un film american. Nu îmi vine să cred aşa ceva", a declarat medicul joi seară, la Antena 3.


Doctoriţa spune că nu a reţinut numele celei care a reclamat-o.


"Ce mi se poate întâmpla? Luaţi-mi dreptul de liberă practică! Dacă după atâta muncă mie-mi iei dreptul de liberă practică fără să am acuzaţii de malpraxis, atunci… asta e lumea în care trăiesc, mă împac cu ea şi gata! Nu am emoţii deloc", a declarat medicul, fiind întrebată dacă îi este teamă de audierea de la Colegiul Medicilor.


Flavia Groşan a precizat că în ultimii 10 ani are 30.000-40.000 de pacienţi cărora le-a prescris Claritromicina, medicament despre care spune că are „calităţi extraordinare”.


"În 10 zile pacienţii mei sunt OK, mă rog, mai stau patru zile în izolare după care îşi reiau activitatea. Bun reportajul care a pornit, a spus o mie. Nu o mie, eu am mii, pentru că într-o casă sunt 3-4 pacienţi COVID şi pe toţi patru i-am tratat. Deci sunt mii, mii şi mii de pacienţi care au mers foarte bine. Acum, că ar fi ajuns în spital da, ştiu trei cazuri care au ajuns în spital, că nu sunt perfect nici eu, poate sunt mai mulţi, nu ştiu. În genera feedback-ul e foarte bun de la pacienţii mei", a mai declarat Flavia Groşan.


Groşan a precizat că „vedeta” schemei sale de tratament este Claritromicina, care „nevoie de ajutoare”, alte două medicamente pe care le-a numit „regele” şi „regina”.


"Este o răceală zdravănă, o gripă mai fiţoasă un pic, un pic mai, mai, mai… da, este un virus un pic mai agresiv. Nu ştiu nimic de el, că eu nu-s virusolog, am observat că simptomele sunt un pic mai brutale, care trebuie tratat de la primul simptom. (…) Intri pe tratament, să nu-i dai voie să coboare", a explicat medicul ce înseamnă infecţia cu noul coronavirus.


"Voi, cei care muriţi de grija mea, haideţi azi si mâine in cabinetul meu să vă arăt cum salvez oameni. Chiar aş avea mare nevoie de ajutor. Eu fac consultul, cum numai eu ştiu să-l fac, iar voi să vă ocupaşi cu transmiterea documentelor medicale. Ce ziceţi? PS Uite cum se învârte roata. Ehe, cand eram eu invitată în secţiile ATI…", a scris sâmbătă, 20 martie, Flavia Groşan pe Facebook.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă