Medicul care a acordat peste 11.000 de servicii medicale fictive, plasat sub control judiciar

1 săptămână in urmă 18

Marti, 23 Noiembrie 2021, ora 10:18

73 citiri

Medicul care a acordat peste 11.000 de servicii medicale fictive, plasat sub control judiciar

Medicul pediatru acuzat de o serie de infracţiuni economice după ce ar fi întocmit documente false conform cărora ar fi acordat peste 11.200 de servicii medicale care i-au fost ulterior decontate va fi cercetat sub control judiciar.

Cadrul medical a ajuns luni, 22 noiembrie, la audieri la Poliţia Buzău, la finalul unor percheziţii care i-au vizat activitatea, audieri la care au fost duse şi asistenta medicală şi contabila alături de care acesta lucra.

Cele două vor fi cercetate în stare de libertate, conform anchetatorilor.

Medicul, în vârstă de 78 de ani, originar din Bucureşti, dar care oferea consultaţii în oraşul Pogoanele, din judeţul Buzău, în perioada 2016 – 2019, ar fi întocmit în fals registre şi alte înscrisuri, din care rezultă că ar fi acordat 11.269 servicii medicale pentru 2.272 de pacienţi, fără ca acestea să se fi efectuat în realitate.

De asemenea, medicul ar fi introdus în platforma informatică aferentă asigurărilor de sănătate datele informatice din care rezultă că serviciile au fost acordate pacienţilor respectivi.

Ulterior, ar fi întocmit şi transmis lunar, în vederea decontării, factura însoţită de formularele de raportare privind serviciile detaliate acordate pacienţilor.

Astfel, prejudiciul cauzat bugetului asigurărilor sociale de sănătate este de aproximativ 400.000 de lei.

Luni, 22 noiembrie, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, sub coordonarea Parchetului, au făcut patru percheziţii domiciliare în judeţul Buzău şi în Bucureşti, la toate cele trei persoane bănuite.

"În urma percheziţiilor au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor laptopuri, mai multe înscrisuri şi documente. În baza mandatelor de aducere, trei persoane cu vârste cuprinse între 47 şi 78 de ani, din Buzău şi Bucureşti, au fost conduse la sediul Poliţiei pentru audieri", transmite IPJ Buzău.

În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunilor de înşelăciune, fraudă informatică, fals intelectual şi uz de fals.

Citeste si:

Cabinetul Ciucă merge în Parlament. Nemulțumirea Gabrielei Firea privind poziția unui lider PSD în viitorul guvern

PSD a anunţat că va prezenta oficial programul de guvernare, marți la ora 18.00, la Parlament. Componenţa Guvernului condus de Nicolae Ciucă şi programul de guvernare al noii coaliţii...

Pregătirile de iarnă la București încep cu o ședință. Primarii de sector, convocați de prefectul Capitalei

Primarii de sector ai Capitalei au fost convocaţi de prefectul Alexandra Vacaru, la o şedinţă pentru verificarea pregătirilor de iarnă. "Condiţiile dificile la nivelul municipiului...

DigiSport.ro

Digi24.ro

DigiSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă