Medicul Amin Zahra atrage atenția că spitalele se aglomerează din nou: „Pe soţie am internat-o pe secţia ATI la 5 minute după decesul soţului!”

2 săptămâni in urmă 18


Medicul de Terapie Intensivă Amin Zahra, de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara, a transmis sâmbătă un mesaj, pe pagina sa de Facebook, în care afirmă că tot mai mulți pacienți infectați ajung în secțiile unității medicale, în contextul înmulțirii cazurilor de COVID-19, scrie news.ro.


Medicul relatează și câteva cazuri dramatice care arată cât de ușor se răspândește virusul și cum membrii aceleiași familii ajung fie la Terapie Intensivă, fie la morga spitalului, după infectare.


Acum 7-8 zile am predat garda, cu pacienţi pe care îi putem număra pe degetele de la o mână, iar ieri, am preluat-o plină! Printre pacienţii internaţi a fost şi un cuplu, pe soţie am internat-o pe secţia ATI la 5 minute după decesul soţului! Iar un alt caz este cel a unui fiu aflat în terapie, iar tatăl lui la morgă! Din păcate, nu sunt titluri de filme horror, este doar realitatea pe care noi o trăim şi voi o ignoraţi în fiecare zi!

Amin Zahra:

Medicul mai spune că era previzibil ca numărul bolnavilor de COVID-19 "să explodeze după relaxarea pe care aţi avut-o de sărbători".


Un mesaj dur este adresat și acelora care ignoră cu bună știință restricțiile impuse pentru prevenirea și răspândirea bolii, dar și celor care nu au încredere în recomandările doctorilor.


"Şi dacă tot a fost «super mega» distracţie pe 2 metri de pârtie bot în bot, să umplem spitalele acum, că prea multe locuri libere sunt… Doar zic! Sper să nu aveţi nevoie de un «aer» mai special! Sau aveţi acest curaj, pentru că sunteţi «vaccinaţi» cu 3 doze şi acum aţi devenit imuni?! Unii daţi dovadă de multă ignoranţă şi vă gândiţi doar la cum să vă contraziceţi cu medicii şi să le arătaţi că vă pricepeţi la toate!", a mai scris Amin Zahra, pe pagina sa de socializare.


Sâmbătă, autoritățile au raportat 6.036 de noi infectări cu SARS-CoV-2, depistate în urma efectuării a 64.708 de teste. De asemenea, au fost înregistrate 26 de noi decese de la raportarea precedentă.


2.424 de pacienți bolnavi de COVID-19 sunt internați, în prezent, în spitalele din România. Dintre aceștia, 406 sunt tratați în secțiile de Terapie Intensivă. Doar 33 dintre persoanele internate la ATI au certificat de vaccinare.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă