Medicul Adrian Streinu Cercel, semnal de alarmă privind momentul în care vom renunța la masca de protecție: „Să ajungem aici este horror. Noi cu mâna noastră am lălăit-o”

3 săptămâni in urmă 16

Medicul Adrian Streinu face un prognostic înfricoșător pentru români. Potrivit fostului manager de la “Matei Balș”, masca de protecție va mai trebui purtată mult timp de acum încolo. De asemenea, specialistul consideră că fiecare român în parte este responsabil pentru situația dramatică în care se află țara noastră prezent, astfel că oamenii în stare gravă așteaptă cu disperare eliberarea unui loc la ATI.

“Să ajungi la 7000 de cazuri este horror”

În cadrul dezbaterii publice “Sănătate pentru Dâmboviţa”, organizată de Consiliul Judeţean Dâmboviţa, la Târgovişte, medicul Adrian Streinu Cercel face apel la cetățeni cu privire la vaccinarea anti-Covid-19, susținând că este printre singurele metode de a scăpa de acest virus nemilos.

Deputatul PSD critică dur lipsa de acțiune a cetățenilor, permițând cu bună știință să se ajungă la această situație disperată din prezent. De asemenea, medicul susține că masca va trebui purtată încă doi ani, până când am putea umbla iar liberi pe străzi și în spații închise.

„Mi-aş fi dorit să vă văd fără mască, dar asta se va întâmpla cel mai probabil peste vreo doi ani de zile. De ce? Pentru că tot noi, cu mâna noastră, neluând atitudine cât se poate de directă încă de la începutul pandemiei, am lălăit-o în stilul clasic românesc, iar acum vedem la câte cazuri am ajuns. Să ajungi acum la 7.000 de cazuri este horror.

Spitalele la momentul de faţă gem de persoane şi pacienţi care rămân la camera de gardă până a doua zi încercând să le găsim un loc undeva.

Dacă nu înţelegem că nu avem alte instrumente decât a ne vaccina, a purta mască şi a ne spăla pe mâini, să ştiţi că va fi foarte greu”, a declarat senatorul Adrian Streinu Cercel.

Adrian Marinescu, despre sfârșitul pandemiei

La pol opus se află medicul Adrian Marinescu, care susținea, în urmă cu câteva zile, că pandemia se va finaliza odată cu acest sezon rece. Optimist din fire, acesta susține că ceea ce îți dorești se va întâmpla. De asemenea, el s-a declarat foarte împlinit și fericit atunci când poate slava oamenii.

„Eu cred că sezonul rece care urmează e cam ultima strigare, în sensul că dispare cu totul. Dar e un moment greu pentru noi toţi (…).Eu sunt optimtist şi nici nu cred că aş putea gândi altfel, pe principiul că ce vrei să faci reuşeşti până la urmă. Poate îţi ia mai mult timp, mai puţin, dar reuşeşti până la urmă. Şi noi, medicii, ne gândim mereu la pandemie.

Când reuşeşti să faci pe cineva bine, mai ales un caz dificil, nu există un alt sentiment mai plăcut, sufleteşte, e un sentiment grozav.

Nu e sentiment mai plăcut ca o vindecare a cuiva. Dar trebuie să fiu calm, ca să pot transmite binele. În plus, dacă te panichezi, greşeşti mult mai uşor”, a spus medicul Adrian Marinescu, la Antena 3.

 

The post Medicul Adrian Streinu Cercel, semnal de alarmă privind momentul în care vom renunța la masca de protecție: „Să ajungem aici este horror. Noi cu mâna noastră am lălăit-o” appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă