Medicul Adrian Marinescu: Va fi ca după un război. Probabil că va veni criza imediat după pandemie

1 lună in urmă 1

Medicul Adrian Marinescu este de părere că România nu va face excepţie şi că numărul cazurilor va mai creşte în următoarea perioadă, dar că aceste cazuri vor fi ţinute sub control.

„Probabil că vor fi creșteri, cum se întâmplă deja în Europa, dar vor fi creșteri ținute sub control pentru că avem experiență acum. În momentul în care este o creștere vei lua măsuri. Dar deocamdată este sub control. Se va spune că testăm puțin și că de asta nu ne dăm seama care este realitatea. Este adevărat, dar cei cu forme severe oricum ajung la spital și i-aș vedea la terapie. Oamenii nu stau acasă când au forme severe”, a spus Adrian Marinescu, medic infecţionist la Institutul „Matei Balş”, pentru alephnews.ro.

Citeşte şi: Dr Virgil Musta: „Ce se întâmplă atunci când o persoană infectată cu tulpina britanică de COVID intră în contact cu 10 oameni sănătoşi!”

Adrian Marinescu avertizează că viaţa după pandemie „va fi ca după un război”.

„Vom percepe altfel lucrurile, vom rămâne cu teamă. Probabil că va veni criza imediat după pandemie. Oamenii nu se schimbă”, avertizează medicul.

„Mai ales la începutul pandemiei, oamenii vedeau ceva total imprevizibil. În media apărea virusul ucigaș peste tot. Atunci vedeau un astronaut care venea la ei. Nu știau dacă este medic sau asistent. Acum este foarte greu să stai cu fiecare pacient cu orele îmbrăcat în acel costum. Aveau semne de întrebare. Și din păcate noi nu aveam răspunsuri. Aceste răspunsuri au venit treptat”, a mai spus medicul Adrian Marinescu.

Citeşte şi: Raed Arafat ia în calcul măsuri de carantinare: „Ar putea fi o soluţie, dacă ajungem la creşteri semnificative”

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă