Medicul Adrian Marinescu, despre cazul Alexandru Arșinel: Este dovada că dacă mă vaccinez și apoi mă infectez, nu voi face o formă severă

3 săptămâni in urmă 22

Adrian Marinescu, medic infecționist la Institutul Matei Balș din București, consideră că, în cazul actorului Alexandru Arşinel, faptul că a fost vaccinat anti-COVID l-a ajutat să nu dezvolte o formă gravă de COVID, informează News.ro.

Medicul Adrian Marinescu precizează că în cazul lui Alexandru Arșinel, care s-a infectat cu noul coronavirus, nu a fost dovada ineficienței vaccinurilor, ci din contră.

„Eu cred că se întâmplă exact invers, din punctul meu de vedere, este dovada că, în momentul în care mă vaccinez, şi dacă mă infectez, nu voi face boala, nu voi face o formă severă, nu voi avea complicaţii. Şi discutăm de persoane vulnerabile, şi vorbesc aici de vârstă, de boli cronice, care dacă s-ar infecta şi n-ar fi vaccinate ar avea din păcate o probabilitate mare să facă o formă severă, să-şi pună viaţa în pericol”, a spus, la Digi24, Adrian Marinescu.

„Deci până la urmă vaccinul înseamnă o probabilitate mai mică de a mă infecta, dar şi dacă mă infectez ceea ce contează şi face diferenţa este că nu voi avea o formă severă. Cu cea mai mare probabilitate. Şi de fapt, acesta este obiectivul, a-i proteja pe cei vulnerabili. E un obiectiv individual pentru cel care e vulnerabil şi, bineînţeles, la nivel de masă, în momentul în care imunizarea este extinsă duce la ceea ce ne dorim, la întoarcerea la normalitate, atunci când se va atinge acel punct”, adaugă medicul.

Adrian Marinescu a precizat că actorul Alexandru Arșinel nu a avut nevoie de oxigen.

Actorul Alexandru Arşinel, în vârstă de 81 de ani, şi soţia lui, Marilena, sunt internaţi de patru zile la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti, după ce au fost diagnosticaţi cu COVID, la trei luni de la vaccinare.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă