Medicul Adrian Marinescu: Cazul Alexandru Arșinel este dovada că dacă mă vaccinez și apoi mă infectez, nu voi face o formă severă

3 săptămâni in urmă 7

Medicul Adrian Marinescu, medic infecționist al Institutului Matei Balș din Capitală, a declarat la Digi24 că în cazul lui Alexandru Arșinel faptul că s-a vaccinat l-a ajutat să nu facă o formă severă a bolii. Actorul a fost imunizat în urmă cu aproximativ două luni, iar recent s-a infectat cu Covid-19. 

Cazul lui Alexandru Arșinel, care s-a infectat cu Covid-19, nu a fost dovada ineficienței vaccinurilor, ci din contră, susține medicul Adrian Marinescu. 

"Eu cred că se întâmplă exact invers, e dovada că dacă mă vaccinez și apoi mă infectez, nu voi face boala, nu voi face o formă severă, nu voi avea complicații.  Vorbesc aici de persoane vulnerabile, de vârstnici, de cei cu boli cronice,  care dacă s-ar infecta și n-ar fi vaccinate ar avea o probabilitate mare să facă forme severe și să-și pună viața în pericol. Deci până la urmă vaccinul înseamnă o probabilitate mai mică de a mă infecta, dar și dacă mă infectez ceea ce contează este că nu voi face formă severă. De fapt, acesta este obiectivul, de a-i proteja pe cei vulnerabili. E un obiectiv individual pentru cel vulnerabil și bineînțeles la nivel de masă, în momentul în care imunizarea este extinsă duce la ceea ce ne dorim cu toții, adică la întoarcerea la normalitate", a declarat Marinescu la Digi24.

Medicul a mai precizat că actorul Alexandru Arșinel nu a avut nevoie de oxigen. 

Alexandru Arşinel şi soţia sa au fost diagnosticați cu Covid-19

Alexandru Arşinel şi soţia sa sunt internaţi de câteva zile la Institutul Matei Balș, după ce a fost diagnosticați cu Covid-19. Actorul, în vârstă de 81 de ani, spune că nu ştie de unde a luat virusul. Atât el cât şi soţia au primit prima doză a serului Pfizer în ianuarie şi au avut rapelul la începutul lunii februarie.

Directorul Teatrului de revistă "Constantin Tănase" are şi alte probleme de sănătate. În 2013, a fost supus unui transplant de rinichi, la Institutul de Urologie și Transplant Renal din Cluj.

Editor : A.A.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă