Medicii din Timişoara, obligaţi să resusciteze pacienţi în ambulanţe pentru că spitalele sunt pline

1 lună in urmă 3

De Iulia Pop.
Publicat: 27.03.2021, 08:51.
Actualizat: 27.03.2021, 08:52

Ambulanţele din Timiş au fost transformate în săli de aşteptare şi tratament pentru pacienţii infectaţi cu COVID-19. Nu mai e niciun loc liber la ATI, iar spitalele nu mai fac faţă fluxului mare de pacienţi infectaţi. În aceste condiţii, tuburile de oxigen au devenit cel mai preţios lucru în ambulanţe.

Rata de infectare din judeţul Timiş a scăzut uşor în ultima perioadă.

La porţile spitalelor din Timişoara e un du-te vino continuu. Autospecialele devin ambulatorii în care pacienţii sunt îngrijiţi până la eliberarea unui pat din secţiile COVID.
De multe ori, găsirea unui loc liber poate dura câteva ore.

Marius Cioclu, ambulanţier SAJ Timiş: Pacientul este panicat, ce se întâmplă, ce fac, unde mă duceţi, cum facem, nu mă simt bine. Asistentul stă cu pacientul în spate şi există riscul să rămânem fără oxigen.

Tuburile de oxigen au devenit cel mai preţios lucru în ambulanţe. Dacă înainte se încărcau la 4-5 zile, acum sunt umplute şi de două ori pe zi.

Rata de infectare a scăzut în judeţul Timiş

Iancu Leonida, şef SAJ Timiş: Am şi suplimentat cu 45-50 de tuburi rezervele noastre. Dispunem de 650 de tuburi în prezent. Şi eram pregătiţi să deplasăm ambulanţe să facem schimbul de oxigen în curţile spitalelor, dacă era cazul, dar nu a fost. S-au făcut resuscitări şi în curtea spitalului. Participăm şi noi şi medicii din spitale!

Pe lângă cei infectaţi cu SARS-CoV-2, există şi pacienţi non-Covid care au nevoie de asistenţă medicală de urgenţă. Şi ei sunt nevoiţi să aştepte.

Mihai Grecu, şef UPU Timiş: Unităţile de primiri urgenţe se blochează, asta-i problema. În momentul în care ele s-au umplut în momentul acela e un semnal că sistemul din spate care ar trebui să asigure preluarea acestor pacienţi e deja plin.

În Timiş, rata de infectare a scăzut uşor: de la 6,14 la 6,08.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

timisoara spital ambulanta pacient resuscitate oxigen
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă