Medicii din Arad avertizează că unii tineri ajung la spital cu plămânii afectaţi în proporţie de 100%

3 săptămâni in urmă 22

  • Medicii arădeni spun că este vorba despre pacienţi care vin târziu la spital. Cazurile s-au înmulţit în ultimele trei săptămâni şi de multe ori pacienţii ajung la Terapie Intensivă sau mor.
  • Medicii îi sfătuiesc pe pacienţi să vină la control de la primele simptome.

Medicii din Arad avertizează că în ultima perioadă s-au înmulţit pacienţii COVID, tineri, care au leziuni pulmonare grave. Unii ajung la spital cu plămânii afectaţi în proporţie de 100%, spun medicii.

Medicii arădeni spun că este vorba despre pacienţi care vin târziu la spital. Cazurile s-au înmulţit în ultimele trei săptămâni şi de multe ori pacienţii ajung la Terapie Intensivă sau mor.

„Avem pacienţi internaţi în terapie intensivă COVID-19, nevaccinaţi şi cu afectare pulmonară semnificativă care – după ce testele COVID-19 devin negative – ajung pe secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă I – non-COVID, pentru că sunt în continuare în stare gravă! Din păcate ne confruntăm cu situaţii în care plămânii sunt afectaţi în proporţie de 100% iar viaţa pacientului nu mai poate fi salvată. Zilele trecute am avut un tânăr, de 24 de ani, care a stat acasă două săptămâni şi a dezvoltat o astfel de complicaţie, pe respiraţie spontană, necesitând imediat ventilaţie şi intubaţie mecanică, însă lupta cu virusul nu a mai putut fi câştigată”, a explicat Cristian Nicolescu, medicul şef al Secţiei Anestezie şi Terapie Intensivă.

Medicii îi sfătuiesc pe pacienţi să vină la control de la primele simptome.

„Întreaga echipă medicală a secţiei depune eforturi susţinute şi face tot ce este omeneşte posibil însă vă rugăm să fiţi aliaţii noştri în lupta cu acest virus nemilos! Apelaţi la medic de la primele simptome pentru că un tratament corect, administrat în fază incipientă, vă poate salva viaţa!”, a precizat medicul Cristian Nicolescu.

The post Medicii din Arad avertizează că unii tineri ajung la spital cu plămânii afectaţi în proporţie de 100% appeared first on Aleph News.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă