Medicii de familie vor primi bonusuri financiare pentru a urmări înscrierea pacienților la vaccinare, pentru a-i monitoriza și a comunca cu ei

1 lună in urmă 60

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat că medicii de familie vor primi sume de bani/bonusuri financiare, pentru a se implica profund în procesul vaccinării anti-covid. „Da, medicii de familie vor primi bani în plus. Nu doar ca să urmărească înscrierea pacienților la vaccin, ci și pentru a monitoriza pacienții, pentru a-i informa și a comunica cu ei”, a transmis Voiculescu vineri seara la Digi24.

Voiculescu a adăugat că indiferent de speculațiile care vor apărea pe acest subiect, scopul urmărit de Minister este acela ca procesul de vaccinare anti-covid să progreseze în direcția dorită, iar rolul medicilor de familie va fi extrem de important în sensul acesta.

De asemenea, Voiculescu a mai spus că un rol important îl va avea și platforma electronică de înscrie/programare a persoanelor care doresc să se vaccineze. „Această platformă a fost mult îmbunătățită. Dacă o persoană își introduce CNP-ul poate chiar să afle în ce etapă se încadrează pentru vaccin”, a comentat Voiculescu.

Încă un element important în campania de vaccinare îl constituie comunicarea publică, a mai spus ministrul: „Comunicarea pentru vaccinare care s-a făcut până în prezent, fără fonduri, a fost în sarcina altcuiva. Dar veți vedea în perioada următoare că va fi mult îmbunătățită. Dispunem de alte resurse, iar echipa condusă de Ștefan Voinea va avea experți din absolut toate domeniile care țin de comunicare publică”.

Sursa foto: Ministerul Sănătății

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă