Medic român care tratează pacienți COVID-19 în Marea Britanie: ”Noile antivirale aprobate sau în curs de aprobare nu sunt un leac minune împotriva COVID-19”

2 săptămâni in urmă 22

Primul medicament anti-Covid, Molnupiravir produs de concernul Merck, a fost aprobat pentru folosință în Marea Britanie, iar testele pe bolnavi au arătat că poate preveni spitalizarea și decesul în 50% din cazurile de Covid. Al doilea anti-viral este un medicament nou produs de Pfizer are o eficiență de 89%, potrivit rezultatelor testelor.

Medicul pneumolog Tudor Toma, care lucrează la un spital universitar din Londra și are o experiență cu mii de pacienți bolnavi de Covid, explică mecanismul de funcționare a celor două medicamente, într-un interviu la RFI.

Tudor Toma: Unul dintre ele este un anti-viral nou care a fost descoperit în timpul cercetării pentru a găsi un medicament împotriva bolii Ebola. Acesta introduce niște erori în procesul de fabrica a proteinelor indus de virus.

Virusul Sars-cov intră în celulă și folosește mecanismul acesteia pentru a produce niște proteine care în final ajung ele însele o particulă virală. Medicamentul acesta anti-viral introduce erori în procesul de fabricație intra-celulară al proteinelor respective și atunci nu mai apar particule virale care pot să fie eliminate și să infecteze alte celule.

Mecanismul celui de-al doilea anti-viral care este deja aprobat în Marea Britanie are o acțiune pe procesul de împachetare și de realizare efectivă a proteinelor și deci la rândul său împiedică producerea proteinelor virale.

Citește interviul integral pe RFI.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă