Medic pediatru: Copiii au tulburări de comportament, de somn, de alimentație, teamă de a se apropia de colegii lor. Impactul psihic și emoțional - adevărata pandemie în următorii ani

4 săptămâni in urmă 28

Mulți copii au avut tulburări de comportament, tulburări de somn, de alimentație și trăiesc cu teama de a se apropia de colegii lor, iar "impactul pe care boala aceasta, COVID-19, l-a avut asupra lor din punct de vedere psihic, emoțional, cred că este cea mai adevărată pandemie pe care o vom traversa în următorii ani", a declarat marți Valeria Herdea, medic de familie și medic pediatru, în cadrul unei dezbateri privind beneficiile vaccinării copiilor împotriva COVID-19.

Dr. Valeria Herdea, medic de familie și medic pediatru:

  • "Medicul de familie îngrijește toate categoriile de vârstă: întreaga familie, gravidă, sugar, copil, seniorul. Și văzând întreg tabloul familial, privești altfel pacientul, vezi în ansamblu, vezi dimensiunea medico-socială. Ori asta te obligă să faci un altfel de medicină, medicină integrativă s-ar putea spune."
  • "Va trebui cumva să îi aduci pe toți la un numitor comun, să le respecți credințele, temerile, să le respecți ceea ce au primit prin educație și să încerci să le fii alături, să îi îndrumi să decidă corect."
  • "Dacă mă întrebați dacă să alegem vaccinarea copiilor, v-aș răspunde că ultimii 2 ani, de pandemie, ne-au adus în față o boală nouă, cu foarte multe dimensiuni: de la cea medicală până la cea socială."
  • "Impactul pe care l-a avut asupra copiilor: copiii au trecut prin tulburări de comportament, tulburări de somn, tulburări de alimentație, teama de a se apropia de colegii lor""
  • "Copiii sunt foarte afectați. Copiii fac forme ușoare de COVID-19, dar impactul pe care boala aceasta l-a avut asupra lor din punct de vedere psihic, emoțional, cred că este cea mai adevărată pandemie pe care o vom traversa în următorii ani."
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă