Medic OMS: Noua tulpină de coronavirus se răspândește rapid și în rândul copiilor, însă nu îi afectează mai grav

1 lună in urmă 37

Tulpina de Covid-19 din Marea Britanie nu afectează copiii mai mult decât adulţii. Virusul se transmite, însă, la fel de repede şi în cazul celor mici, spune Maria Van Kerkhove, medic în cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

 Noua tulpină de coronavirus se răspândește rapid și în rândul copiilor, însă nu îi afectează mai grav

Medic OMS: Noua tulpină de coronavirus se răspândește rapid și în rândul copiilor, însă nu îi afectează mai grav

Zuma Press / Md Rafayat Haque Khan via Hepta

Noua tulpină de coronavirus se răspândește rapid și în rândul copiilor. Dacă sunt respectate regulile de distanţare socială şi cele sanitare, copiii sunt protejaţi, spune reprezentantul OMS.

Dr. Maria Van Kerkhove explică la ce să trebuie să fie atenți părinții pentru a descoperi din timp dacă micuții au simptome de infecţie cu noua tulpină de COVID-19.

„La copiii foarte mici boala este foarte uşoară şi ei nu au atât de multe simptome ca adulţii. Unii copii pot prezenta simptome gastro-intestinale, precum diaree sau vărsături, dar uşoare. Însă majoritatea copiilor tind să aibă infecţie asimptomatică, ceea ce înseamnă că nu au deloc simptome”, transmite medicul OMS, potrivit Mediafax.

Noua tulpină, transmisie sporită şi în rândul copiilor

Dr. Maria Van Kerkhove spune că studiile realizate în UK arată că mulţi copii s-au infectat cu noua tulpină a virusului SARS-CoV-2. Explicaţia este, însă, că şcolile erau deschise, iar interacţiunea celor mici a favorizat răspândirea bolii.

Dacă respectă regulile de distanţare socială şi cele sanitare, copiii sunt protejaţi, spune reprezentantul OMS.

„Şi oamenii de ştiinţă se uită la modul în care se transmite virusul, la boala pe care o provoacă şi, din fericire, până acum aceste variante nu par să provoace boli mai severe în niciun grup de vârstă. Prezentarea bolii arată la fel, şi severitatea arată la fel ca şi la celelalte variante de SARS-CoV-2 care circulă. În ceea ce priveşte transmisia, la varianta de virus care a fost identificată în Regatul Unit s-a observat o creştere a transmisibilităţii la toate grupele de vârstă. Aceasta include o transmisie sporită şi în rândul copiilor mici”, a mai spus Maria Van Kerkhove.

copii tulpina covid coronavirus vaccin scoala maria van kerkhove
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă