Medic din Timișoara despre tupeul pacienților nevaccinați: ”S-au tratat cu ce au găsit pe Facebook, apoi se revoltă că stau în UPU cu zilele”

3 săptămâni in urmă 22

Vineri, 05 Noiembrie 2021, ora 19:28

3 citiri

 ”S-au tratat cu ce au găsit pe Facebook, apoi se revoltă că stau în UPU cu zilele”

Un medic din Timişoara s-a plâns pe pagina sa de Facebook de tupeul celor care nu cred în COVID, în vaccin și nici în medici dar care ajung până la urmă la spital în stare gravă și se revorltă că de ce așteaptă cu zilele până se eliberează un loc.

Doctorul Amir Zahara spune că pacienţii sau aparţinătorii acestora încep să le spună medicilor cum să-i trateze. În plus, tot ei, se plâng că aşteaptă cu zilele în UPU pentru a li se găsi un loc pentru internare.

”Ori cât de receptiv aş fi, nu am cum să înţeleg tupeul unora! Ajung în UPU bolnavi, aduşi de aparţinători sau de ambulanţă, după 2-3 săptămâni de stat acasă cu o saturaţie de 40%, pentru că s-au tratat cu tot ce au găsit pe Facebook, că doar e plin de experţi pe acolo…

Nevaccinaţi, că nici în aşa ceva nu cred. Dar i-au adus la spital, că nu mai puteau să respire acasă! Fac un CT şi, surpriză…80-90 % afectare pulmonară. Şi începe apoi să se revolte, că de ce stau în UPU cu zilele?”, a scris, vineri, pe Facebook, medicul Amin Zahra de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara.

”De două luni se spune că nu sunt locuri în secţiile de ATI, dar tu ai văzut pe undeva că paturile stau goale şi medicii stau la ţigară. Şi dacă printr-o minune ajunge pacientul în secţia de ATI, “tu” ce zici!? Păi dacă am fost nesimţit încă de la început, hai să continui şi acum …şi ce faci!? Da, îl înveţi pe medic medicina! Suntem sunaţi să ni se spună cum să îi tratăm, ce flux de oxigen să-i dăm, ce substanţe avem voie să folosim”, a adăugat medicul.

Acesta le adresează un mesaj celor care nu cred în medici: ”De ce îl aduci la spital, când nu ai încredere în medici şi în personalul medical?”.

Medicul mai povesteşte că aparţinătorii care au primit drept la vizită, nu au rezistat mai mult de 5 minute echipaţi în combinezon.

”Şi atunci, din respect pentru oamenii ăştia care sunt zi de zi acolo şi îţi vor binele cu adevărat, măcar ai bunul simţ, să taci”, a închiat medicul.

Citeste si:

Primele nume vehiculate în PSD pentru ministere SURSE

Liderii PSD au discutat despre împărțirea ministerelor și a funcțiilor din Parlament în cazul unei guvernări cu PNL. Social-democrații vor ca toate numele grele din partid să preia...

 „Orice alt traseu ar avea un efect catastrofal cu electoratul”

Deputatul PNL Cristian Băcanu a declarat vineri, 5 noiembrie, că singura opțiune reală a PNL este refacerea coaliției cu USR și subliniază că orice al treseu, în speță cu PSD, „ar avea...

Sursa: Ziare.com

DigiSport.ro

ObservatorNews.ro

DigiSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă