Medic din Cluj-Napoca, REȚINUT după ce a eliberat adeverințe FALSE de vaccinare anti-Covid

2 luni in urmă 10

Medic reținut în Cluj Medic reținut în Cluj

Un medic din Cluj-Napoca a fost reținut, joi seară, fiind acuzat că a înscris în Registrul Vaccinărilor mai multe persoane care nu s-au imunizat împotriva noului coronavirus. 

JOI, 05 AUGUST 2021, 19:35

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Irina Chirtoc

Joi, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, au făcut în acest dosar două percheziţii domiciliare, în judeţul Cluj, la persoane bănuite de fals informatic.

”Din cercetări a rezultat că, la data de 28 iunie a.c., o persoană ar fi accesat registrul electronic de evidenţă a vaccinărilor al unui centru din judeţul Alba şi ar fi eliberat mai multe adeverinţe care atestau în fals vaccinarea efectivă la acel centru de vaccinare a mai multor persoane care nu au fost vaccinate în locaţia respectivă. În urma percheziţiilor, au fost identificate şi indisponibilizate bunuri în legătură cu care există suspiciunea că ar fi fost folosite în activitatea infracţională, respectiv un telefon mobil, un laptop şi o unitate de calculator”, a transmis IPJ Alba într-un comunicat.

Zece persoane au fost duse la audieri. 
"Faţă de o tânără, de 26 de ani, din Cluj-Napoca, judeţul Cluj, a fost luată măsura reţinerii, pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de mâine, 6 august, să fie prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale", mai precizează sursa citată. 

Potrivit unor surse judiciare, citate de Agerpres, tânăra este medic colaborator la centrul de vaccinare din oraşul Ocna Mureş. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă