Medic, despre cazul Alexandru Arşinel: Este dovada că, în momentul în care mă vaccinez, şi dacă mă infectez, nu voi face o formă severă

3 săptămâni in urmă 43

Directorul medical al Institutului „Matei Balş”, Adrian Marinescu, consideră că, în cazul actorului Alexandru Arşinel, faptul că fusese vaccinat l-a ajutat să nu dezvoltă o formă gravă de COVID-19. „(…) din punctul meu de vedere, este dovada că, în momentul în care mă vaccinez, şi dacă mă infectez, nu voi face boala, nu voi face o formă severă, nu voi avea complicaţii”, afirmă el.

Medicul adaugă că în urma vaccinului este importantă şi imunitatea la nivel celular. „Contează imunitatea pe care o obţin prin anticorpi (…) dar contează şi imunitatea la nivel de celule, vorbim de celule cu memorie în aşa fel încât, dacă m-am vaccinat şi vin din nou în contact cu virusul, voi fi protejat şi la nivel celular. Ceea ce înseamnă că imunitatea ar putea să ţină în mod clar mai mult decât ştiam la început”, arată Marinescu.

Adrian Marinescu a afirmat, miercuri seară, la Digi 24, că în cazul lui Alexandru Arşinel vaccinul l-a ajutat să nu facă o formă severă de COVID-19.

El a declarat, răspunzând unei întrebări, că actorul Alexandru Arşinel nu a avut nevoie de oxigen.

„Nu a avut nevoie (de oxigen – n.r.). Doamne ajută să fie în regulă (…) ce e important e ca în timpul cel mai scurt să se întoarcă la viaţa pe care o ştim noi toţi, cum e maestrul”, a adăugat Marinescu.

Actorul Alexandru Arşinel, în vârstă de 81 de ani, şi soţia lui, Marilena, sunt internaţi de patru zile la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti, după ce au fost diagnosticaţi cu Covid-19, la două luni de la vaccinare.

Contactat telefonic de News.ro, directorul adjunct al Teatrului „Constantin Tănase” a spus că ei se simt „nefiresc de cum ar trebui să ne simţim, având în vedere că am parcurs toate etapele”.

Cu o voce slăbită, respirând greu, el a adăugat: „Am făcut toate vaccinurile (ambele doze, n.r.) şi de patru, cinci zile suntem internaţi aici, unde e domnul doctor Marinescu. Medicii spun că avem o formă uşoară”.

În 2017, Arşinel a fost supus unei intervenţii în urma unui infarct, iar în 2013, unui transplant de rinichi şi a suferit mai multe intervenţii la coloană.

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: Octav Ganea

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă