Medic de 46 de ani din Botoşani, mort în urma unui infarct. Colegii dau vina pe suprasolicitarea de la muncă

2 săptămâni in urmă 15

Ovidiu Nicolae Alexa, șeful Compartimentului Primire Urgenţe din cadrul Spitalului Municipal Dorohoi, a murit vineri, la scurt timp după ce s-a întors de la serviciu. Medicul de doar 46 de ani a suferit un infarct, iar moartea sa a fost pusă pe seama suprasolicitării profesionale, potrivit Agerpres.

Potrivit site-ului local Monitorul de Botoșani, medicul a fost găsit inconștient în apartamenul său din Dorohoi de către soția lui, care a apelat la colegii săi.

Managerul unităţii medicale, Valerian Andrieş, a declarat că medicul Alexa a fost resuscitat mai bine de o oră și jumătate, însă nu a putut fi salvat.

„Este o dovadă în plus a epuizării şi a suprasolicitării personalului medical în această perioadă”, a afirmat Andrieş.

La rândul său, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani, Monica Adăscăliţei, care efectuează gărzi şi la Compartimentul de Primiri Urgenţe al Spitalului Municipal Dorohoi, susţine că decesul trebuie pus pe seama epuizării la locul de muncă, în contextul pandemiei de COVID.

„Sigur că este vorba de suprasolicitare”, a subliniat Adăscăliţei.

Potrivit paginii de internet a Spitalului Municipal Dorohoi, Ovidiu Nicolae Alexa era medic coordonator la Compartimentul Primire Urgenţe şi avea specialitatea „Medicină generală”.

De asemenea, medicul avea şi atestat pentru asistenţă medicală de urgenţă prespitalicească.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă