Medic – cercetător din Târgu-Mureș: Începerea școlii ar putea duce la sărbători cu restricții

2 săptămâni in urmă 11

Mihaly Imre, medic de boli interne și cercetător în cadrul Universității de Medicină din Târgu-Mureș, consideră că procesul de scădere a îmbolnăvirilor va fi prelungit cu câteva săptămâni după ce elevii s-au întors fizic la școală, potrivit Rador.

Cercetătorul Mihaly Imre critică această decizie, în condițiile în care spitalele încă sunt pline de pacienți: „Se dorește deschiderea școlilor cu orice preț și nu contează dacă încă avem foarte multe cazuri sau dacă spitalele sunt supra-aglomerate… Sunt niște măsuri care au fost luate fără cap. Din 15-17 octombrie suntem pe panta descendentă, dar panta ascendentă a acestui val Delta a durat 10 săptămâni. Tot 10 săptămâni ar fi durat să și coborâm. Noi coborâm de trei săptămâni și am deschis școlile. Ce se va întâmpla? Această pantă descendentă se va prelungi și în loc să avem sărbători liniștite o să avem sărbători, probabil, cu tot felul de măsuri restrictive”.

Medicul târgu-mureșean consideră că pentru reîntoarcerea elevilor la școală ar fi trebuit luat în considerare pragul de trei cazuri la mia de locuitori, iar procentul profesorilor vaccinați să fie un criteriu suplimentar.

Motivul pentru care autoritățile se gândesc acum să introducă principiul de trei cazuri la mie în localitățile mici este dat de nenumăratele cazuri unde elevii nu pot merge la școală, deși nu sunt îmbolnăviri, în schimb, rata de vaccinare a profesorilor e scăzută, mai spune Mihaly Imre. (sursa foto: CREART)

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă